Κινηματογράφος

«Sisu»

«Sisu»

11 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Το Sisu είναι μία φινλανδική λέξη που δεν μεταφράζεται. Εκφράζει ασύλληπτο κουράγιο και απίστευτη αποφασιστικότητα. Είναι αυτό που μένει όταν πεθαίνει και η τελευταία ελπίδα.

Με φόντο τη ρημαγμένη Φινλανδία του 1944 που υποφέρει από την τακτική της καμένης γης, καθώς οι Ναζί οπισθοχωρούν και καταστρέφουν τα πάντα στο διάβα τους, η ταινία «Sisu» αφηγείται μία απολαυστική και κραυγαλέα ιστορία εκδίκησης, μία λυτρωτική ανταπόδοση ποτισμένη με το αίμα των Ναζί.

Βόρεια Φινλανδία, 1944. Τις τελευταίες σκοτεινές μέρες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ένας μοναχικός χρυσοθήρας διασταυρώνεται με Ναζί στρατιώτες, που του κλέβουν τον χρυσό. Πολύ σύντομα, όμως, ανακαλύπτουν πως δεν είναι ένας συνηθισμένος χρυσοθήρας. Είναι ένας Sisu, ένας θρυλικός πρώην κομάντο με ασύλληπτο κουράγιο και αδιανόητη αποφασιστικότητα απέναντι στις πιο δύσκολες συνθήκες. Όπως και να επιτεθούν οι Ναζί, αυτή η φονική μηχανή θα φτάσει στα άκρα για να πάρει πίσω τον χρυσό. Ακόμα και αν χρειαστεί να σκοτώσει όλους τους Ναζί που θα βρεθούν στο διάβα του.

Στην τρίτη ταινία του Jalmari Helander (Big Game, Rare Exports), πρωταγωνιστεί ο καθηλωτι[1]κός Jorma Tommila στον ρόλο του μοναχικού εκδικητή που σαρώνει με απρόσμενους τρό[1]πους Ναζί στρατιώτες στη Φινλανδία.

Στην ταινία παίζουν επίσης οι Aksel Hennie, Jack Doolan, Mimosa Willamo και Onni Tommila.

Σενάριο / Σκηνοθεσία: Jalmari Helander

Πρωταγωνιστούν: Jorma Tommila, Aksel Hennie, Jack Doolan, Mimosa Willamo, Onni Tommila

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Kjell Lagerroos

Σκηνογραφία: Otso Linnalaakso

Κοστούμια: Anna Vilppunen

Μοντάζ: Juho Virolainen

Μουσική:Juri Seppä, Tuomas Wäinölä

Διάρκεια: 91’

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews