Βιβλίο

«Σκοτεινός κήπος»

«Σκοτεινός κήπος»

της Tana French από τις εκδόσεις Μεταίχμιο 

Ο Τόμπι ήταν ανέκαθεν τυχερός στη ζωή του. Ώσπου μια νύχτα όλα αλλάζουν. Μια βάναυση επίθεση τον αφήνει τραυματισμένο – και δεν θα είναι πια ποτέ ο ίδιος άνθρωπος. Αναζητά καταφύγιο στο πατρικό του, ένα σπίτι γεμάτο όμορφες αναμνήσεις από τα καλοκαίρια του και τα εφηβικά πάρτι με τα ξαδέλφια του. Όμως, λίγο μετά την άφιξή του εκεί, στη γέρικη φτελιά του κήπου θα βρεθεί κρυμμένο ένα κρανίο. Και καθώς ο κλοιός των αστυνομικών αρχίζει να σφίγγει γύρω από την οικογένειά του, ο Τόμπι θα αναγκαστεί να επανεξετάσει όσα γνωρίζει για τους αγαπημένους του, για το παρελθόν του και, τελικά, για τον ίδιο του τον εαυτό. 

 «Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που υποτίθεται ότι ήταν οι πιο κοντινοί κι αγαπημένοι μου, φάνταζαν εντελώς ξένοι, ασύνδετα σύνολα από νευρόσπαστα μέλη, χρώματα και γκριμάτσες που δεν σήμαιναν τίποτε απολύτως – τουλάχιστον όχι για μένα. Κάθε χτύπημα στον αγκώνα μου ή κίνηση στην άκρη του ματιού μου μ’ έκανε να τινάζομαι σαν αλαφιασμένο άλογο, και οι συνεχείς διακυμάνσεις της αδρεναλίνης με εξουθένωναν. Μπορούσα να νιώσω εκείνη τη δίνη να κυκλώνει τη βάση του εγκεφάλου μου, την ένταση να συσσωρεύεται σαν καταιγίδα έτοιμη να ξεσπάσει στη ραχοκοκαλιά μου. Δεν είχα ιδέα πώς θα τα έβγαζα πέρα μέχρι το τέλος της ημέρας.» 

Απόσπασμα από το βιβλίο 

Η Tana French γεννήθηκε στο Βερμόντ, όμως πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Ιρλανδία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία και το Μαλάουι. Σπούδασε υποκριτική στο Κολέγιο Τρίνιτι του Δουβλίνου και εργάστηκε στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Για τα αστυνομικά της μυθιστορήματα που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο έχει τιμηθεί με τα βραβεία Edgar, Anthony, Macavity, Barry και ICVA Clarion. Ζει στο Δουβλίνο με τον σύζυγο και την κόρη της. 

Στα βιβλία της Tana French το βασικό ερώτημα στην πραγματικότητα δεν είναι «Ποιος είναι ο δολοφόνος;», αλλά «Ποιος είναι ο ντετέκτιβ;» και, όπως έχει επισημάνει και η κριτική, δεν ξεχωρίζουν μόνο λόγω της πλοκής ή της λύσης μυστηρίου, αλλά χάρη στην αφηγηματική δεινότητα της συγγραφέα και την εξαιρετική σκιαγράφηση των χαρακτήρων. 

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews