Εκδηλώσεις

“The Sound of the Field”

“The Sound of the Field”

Τραγούδια από την Ιρλανδία και τη Σκωτία με τους Labri Giotto & Γιώργο Τσιμπουξή την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου

Τραγούδια στην γαέλικη γλώσσα, αλλά και στην αγγλική, με “τροπικές” αρμονίες και πεντατονικές κλίμακες. Τραγούδια για την αγάπη, την ξενιτειά, την ποιμενική ζωή και την χαρά.

Δυο περιοχές που τις συνδέει ένας πολιτισμός.

H Labri Giotto (κατά κόσμον Λαμπρινή Γιώτη), στα 13 της άκουσε για πρώτη φορά Ιρλανδική μουσική και μετά από 12 χρόνια μελέτης εκπόνησε τη διατριβή της στην εθνομουσικολογία με ειδικότητα στο τραγουδιστικό στυλ και την παράδοση των Ιρλανδικών τραγουδιών της Κέλτικης περιοχής του Δυτικού Κορκ (Sean Nos) στο Πανεπιστήμιο του Limerick (Irish World Academy of Music and Dance).

Εκπαιδεύτηκε δίπλα σε μεγάλους ερμηνευτές όπως οι: Iarla O Lionaird (Afro CeltSound System), Elaine Cormican (LIADAN), Eilis Ni Shuilleabhain, Micheal OSuilleabhain, Noirin Ni Riain, Bobby Mc Ferrin, Mamak Khadem, John Bailey καιVeronica Doubleday.

To 2011 συνάντησε μουσικά τον Γιώργο Τσιμπουξή, μουσικό και φωτογράφο, ο οποίος από την ηλικία των 20 μελετάει το μπουζούκι και την κιθάρα πάνω σε διαφορετικά είδη μουσικής: ελληνική παραδοσιακή, αστική λαϊκή μουσική με τον δάσκαλο του Σπύρο Γκούμα, αλλά και μουσικές από το Αφγανιστάν, τη Λαπωνία, την Καταλονία, την Ιταλία.

Εδώ και 2 χρόνια, ο Γιώργος Τσιμπουξής ασχολείται με τη φωτογραφία τοπίου στα Δυτικά Highlands της Σκωτίας, όπου και άρχισε η ενασχόληση των δύο μουσικών με τα τοπικά τραγούδια της περιοχής.

Το πρόγραμμα έχει παρουσιαστεί με επιτυχία στο Μουσείο Ακρόπολης (2013), τη Σκωτία (Cowdray Hall, Aberdeen Hellenic Society 2012,2013), το Φεστιβάλ Ηχοχρωμάτων Κηφισιάς(2011), το ΒΕΤΟΝ 7(2012), το Βρυσάκι (2013), το 6 DOGS(2011), στον Ειλισσό (2013), καθώς και στο ραδιόφωνο KOSMOS 93,6 και στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (2013).

Λαμπρινή Γιώτη (τραγούδι, shrutti box)

Γιώργος Τσιμπουξής (κιθάρα)

Ώρα έναρξης : 21:00

Διάρκεια : 1 ώρα και 30 λεπτά

Είσοδος: 8 €

Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη, τηλ. : 213 00 40 496

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews