Θέατρο

«Το σπίτι της Σιωπής»

«Το σπίτι της Σιωπής»

Το θεατρικό έργο της Τζένης Κοσμίδου, «Το σπίτι της Σιωπής» αποτελεί ένα ιδιαίτερο ψυχόδραμα που αγγίζει τα όρια του ψυχολογικού θρίλερ.

Ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με τις τραγικές επιπτώσεις που επιφέρουν οι σκληρότερες μορφές ενδοοικογενειακής βίας στον ψυχισμό νεαρών ανθρώπων που είχαν την ατυχία να γίνουν αποδέκτες της στην παιδική τους ηλικία.

Πέντε αδέλφια που μάχονται για την επιβίωση του σε ένα αληθινά αποτρόπαιο περιβάλλον. Πέντε εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι που κατά την διάρκεια της απεγνωσμένης τους προσπάθειας για επιβίωση εναλλάσσουν με εφιαλτική ταχύτητα την μάσκα του θύτη και τους θύματος..

Μια οικογένεια που θα μπορούσε κάλλιστα ζει στην διπλανή πόρτα κρύβοντας μόλις λίγα μέτρα μακριά μας το αποτρόπαιο μυστικό της. Ένα μυστικό που ακόμα και ο πιο νοσηρός νους θα δυσκολευόταν να συλλάβει. Ένα μυστικό που θα σκοτώσει πολλές φορές πρίν τελικά πέσει στο πάτωμα άψυχο και ακίνδυνο.

Ακίνδυνο φαινομενικά βέβαια γιατί ο μαύρος ανθός της βίας ιδιαίτερα της ενδοοικογενειακής αφήνει πάντα πίσω τον σπόρο του συνεχίζοντας έτσι τον αέναο κύκλο της δυστυχίας.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός ο οποίος έχει προλογίσει το ομότιτλο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Scene 10-7 λέει χαρακτηριστικά:

«Διαβάζοντας το έργο της Τζένης, παρόλη την έμμεση επίθεση που κάνει στην ενδοοικογενειακή βία και ενώ το θέμα από μόνο του μαυρίζει κάθε ανθρώπινη ψυχή, ένιωσα χαρά. Και αυτό γιατί, το έχει γράψει ένα νέο παιδί και έχει χαρίσει στη σύγχρονη ελληνική δραματουργία ένα διαχρονικό έργο».

Κείμενο: Τζένη Κοσμίδου

Σκηνοθεσία: Δικαία Πικιού

Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Στρατηγόπουλος

Παίζουν:  Τζένη Κοσμίδου

Φιλικά συμμετέχουν οι ηθοποιοί : Αγγελική Γκαλμπένη, Μία Καλιντζόγλου, Σάκης Καρκαφίρης, Τζαννής Σπανός

Παραστάσεις: Τετάρτη και Πέμπτη

Ώρα: 21:15

Τιμές εισητηρίων: 15 euro κανονικό, 10 euro (μειωμένο)

Τηλ. Κρατήσεων: (Απαραίτητη κράτηση) 6945983264

Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Γκάζι

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews