Θέατρο

“Σταχομαζώχτρα”

“Σταχομαζώχτρα”

Ο Θίασος Αδράχτι παρουσιάζει φέτος στο θέατρο “ΒΕΑΚΗ”, τη “Σταχομαζώχτρα”. Ένα έργο βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, γεμάτο γέλιο, ελληνικούς χορούς, πίστη, ελπίδα…Ελλάδα!Η «θεία Αχτίτσα» είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα που προσπαθεί με πολύ κόπο να μεγαλώσει ολομόναχη τα δύο ορφανά εγγόνια της μετά το χαμό της κόρης της. Έχει και έναν γιο που λόγω της οικονομικής κατάστασης, έχει αναγκαστεί να ξενιτευτεί για να βρει μία καλύτερη τύχη. Μόνη της παίρνει το καΪκι, πηγαίνει στις πεδιάδες με τα στάχυα και όσα στάχυα πέφτουν από τα κάρα των θεριστάδων, τα μαζεύει και τα πουλά μισοτιμής. Για αυτό και της έβγαλαν το παρατσούκλι η «Σταχομαζώχτρα».

Το μόνο που της δίνει δύναμη είναι η πίστη στον εαυτό της και στο Θεό. Ελπίζει, αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο και στο τέλος νικά. Καταφέρνει να βγει από τη φτώχεια της και να αναθρέψει τα εγγόνια της. Και όλα αυτά, σε ένα έργο με πολλές ανατροπές, γέλιο, ατμόσφαιρα, νησιώτικους χορούς, θάλασσα, Ελλάδα. Γιατί..η ίδια η Σταχομαζώχτρα..είναι η Ελλάδα! Υπομένει, ελπίζει, αγωνίζεται και στο τέλος βγαίνει νικήτρια!

Σκηνοθεσία:  Γιώργος Παπαευσταθίου

Παίζουν αλφαβητικά οι ηθοποιοί: Ζωή Αβραμίδου, Χρύσα Γλυκού, Μανώλης Καζαμίας, Λίλλυ Κουτσανδρέα, Πασχάλης Μερμιγκάκης, Γιώργος Παπαευσταθίου, Χριστίνα Σιμιτζή

 

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews