Θέατρο

«Η Στέλλα- η γη της απαγγελίας» της bijoux de kant στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

«Η Στέλλα- η γη της απαγγελίας» της bijoux de kant στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Μετά την καλοκαιρινή της επιτυχία στα Δημοτικά Σφαγεία Αθηνών, η παράσταση που είναι βασισμένη στη ΣΤΕΛΛΑ του Μιχάλη Κακογιάννη επιστρέφει για 8 τελευταίες παραστάσεις από 19 έως 29 Σεπτεμβρίου στο Black Box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

ΣΤΕΛΛΑ travel: η γη της απαγγελίας. Ένα ηθογραφικό θρίλερ. Μια τραγωδία. Μια πενιχρή απόδειξη περί της μη υπάρξεως Θεού. Ένα σχόλιο πάνω στην ομορφιά. Ένα σχόλιο πάνω στην αμαρτία. Μια ερωτική ιστορία. Μια προσπάθεια απόδειξης ότι το έτος 1955 δεν υπήρξε ποτέ. Ένα ταξίδι. Κανένα ταξίδι. Όλα αυτά και τίποτε απ’ αυτά.

Το έργο αποτελεί μια θεατρική μεταγραφή της κινηματογραφικής Στέλλας, που φιλοδοξεί να επανεγγράψει στο σήμερα το μυθικό πρόσωπο που ταυτίστηκε με τη μορφή και την ερμηνεία της Μελίνας Μερκούρη. Στη «Στέλλα travel» τα πρόσωπα συμπυκνώνονται σε τρία και η κεντρική ηρωίδα μιλάει συνέχεια για ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι που ούτε η ίδια γνωρίζει αν επιθυμεί πραγματικά.

Η Στέλλα των Σφαγείων απαγγέλλει τη ζωή της πάνω σ’ ένα αιμάτινο πάλκο, προσπαθώντας να βρει την ίδια τη φωνή της ή εκείνο που φαντάζεται για φωνή. Εδώ, στη «γη της απαγγελίας», τα πάντα επιτρέπονται. Τα πρόσωπα, οι χρόνοι και οι τόποι εμπλέκονται. Η νέα Στέλλα πάσχει. Πάσχει από αφόρητη νοσταλγία. Είναι η επιθυμία και η απώλεια μαζί. Το τραύμα και το θαύμα.

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία: Γιάννης Σκουρλέτης

Κείμενο: Γλυκερία Μπασδέκη

Μουσική: Κώστας Δαλακούρας

Παίζουν: Λένα Δροσάκη, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Αινείας Τσαμάτης

Μια παραγωγή της bijoux de kant με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και του metamatic:taf.

19-29 Σεπτεμβρίου Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21.30

Διάρκεια: 80΄/ Είσοδος: 10 €

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,  Black Box, Πειραιώς 206, 210.34.18.550.

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews