Βιβλίο

«Στις Παρυφές του Θεμελίου»

«Στις Παρυφές του Θεμελίου»

Ο κόσμος του Θεμελίου ξεδιπλώνεται στη συνέχεια της βραβευμένης με Hugo τριλογίας του Ισαάκ Ασίμωφ από τις εκδόσεις Anubis

Το έπος που άλλαξε την επιστημονική φαντασία για πάντα συνεχίζει το ταξίδι του ακόμα πιο μακριά…

Βρισκόμαστε τετρακόσια ενενήντα οκτώ χρόνια μετά τη δημιουργία του Πρώτου Θεμελίου, το οποίο είναι στο απόγειο της ισχύος του – κι όμως, υπάρχει κάποιος που δεν μπορεί να δεχτεί ότι όλα είναι όπως δείχνουν… Ο οδυνηρός πόλεμος μεταξύ των δύο Θεμελίων είχε φτάσει στο τέλος του. Οι επιστήμονες του Πρώτου Θεμελίου είχαν αποδειχθεί νικητές, επιστρέφοντας στο μακροχρόνιο Σχέδιο του Χάρι Σέλντον για την οικοδόμηση μιας νέας Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν πως το Δεύτερο Θεμέλιο στην πραγματικότητα δεν έχει καταστραφεί – και ότι οι επιζώντες του ετοιμάζουν την εκδίκησή τους. Δύο εξόριστοι πολίτες του Θεμελίου, ένας αποστάτης δημοτικός σύμβουλος και ένας εκκεντρικός ιστορικός, ξεκινούν να αναζητούν το μυθικό πλανήτη Γη – και αποδείξεις ότι το Δεύτερο Θεμέλιο υπάρχει ακόμη. Εν τω μεταξύ, κάποιος -ή κάτι- εκτός των δύο Θεμελίων μοιάζει να κατευθύνει τα γεγονότα για τους δικούς του σκοτεινούς σκοπούς.

Σύντομα, οι εκπρόσωποι τόσο του Πρώτου όσο και του Δεύτερου Θεμελίου θα βρεθούν να συγκλίνουν προς τη μυστηριώδη Γαία και το τελικό συγκλονιστικό πεπρωμένο του Γαλαξία!

Το τέταρτο μέρος του έπους του Ισαάκ Ασίμωφ τιμήθηκε με τα βραβεία Hugo και Locus, ενώ ήταν υποψήφιο και για το βραβείο Nebula.

Από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορούν τα τρία πρώτα βιβλία της βραβευμένης σειράς επιστημονικής φαντασίας «Foundation» του συγγραφέα με τίτλους «Θεμέλιο», «Θεμέλιο και Αυτοκρατορία» και «Δεύτερο Θεμέλιο».

Το λογοτεχνικό ταξίδι στο μοναδικό κόσμο επιστημονικής φαντασίας του Ασίμωφ -που έχει επηρεάσει μέσα στα χρόνια αμέτρητα βιβλία, ταινίες και σειρές Ε.Φ.- θα συνεχιστεί με την κυκλοφορία του επόμενου βιβλίου της σειράς με τίτλο «Foundation and Earth».

Η σειρά επιστημονικής φαντασίας «Foundation» έχει κερδίσει συνολικά τέσσερα βραβεία Hugo, ενώ με περισσότερα από 15 εκατομμύρια αντίτυπα αποτελεί μία από τις πιο ευυπόληπτες σειρές λογοτεχνίας όλων των εποχών, συνεχίζοντας να μαγεύει κάθε νέα γενιά αναγνωστών που συναντά. Πρόκειται για ένα αξεπέραστο έργο επιστημονικής φαντασίας που φτάνει -και ξεπερνά- τα αστέρια και θεωρείται δικαίως ένα από τα αριστουργήματα της λογοτεχνίας.

Φωτογραφία: Η σειρά «Foundation» στο Apple TV+

Τα βιβλία της κορυφαίας σειράς του Ισαάκ Ασίμωφ ενέπνευσαν την ομώνυμη υπερπαραγωγή του Apple TV+, «Foundation». Η πρώτη σαιζόν είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα, ενώ αυτή την περίοδο γυρίζεται η πολυαναμενόμενη δεύτερη σαιζόν, που θα ξεκινήσει να προβάλλεται μέσα στο 2023.

Συγγραφέας: Isaac Asimov

Μετάφραση: Βασίλης Αθανασιάδης

Σειρά: Foundation, Βιβλίο 4

Πρωτότυπος τίτλος: Foundation’s Edge

ISBN: 978-960-623-522-1

Σελίδες: 556

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία

Ο ρωσικής καταγωγής Αμερικανός συγγραφέας Isaac Asimov (1920-1992) θεωρείται από πολλούς ο σημαντικότερος συγγραφέας Ε.Φ. όλων των εποχών και συγκαταλέγεται μεταξύ των λεγόμενων «Τριών Μεγάλων» της Χρυσής Εποχής του είδους, μαζί με τον Arthur C. Clarke και τον Robert A. Heinlein. Πολυγραφότατος, με μοναδικό ύφος, βαθιές επιστημονικές και ιστορικές γνώσεις και περισσότερα από πενήντα χρόνια αδιάλειπτης συγγραφικής παρουσίας, επηρέασε καθοριστικά το χώρο της Επιστημονικής Φαντασίας, αλλά και την ίδια την επιστήμη. Ξεκίνησε την καριέρα του με το διήγημα «Marooned off Vesta» στο περιοδικό «Amazing Stories» το 1939.

Εδραιώθηκε στο χώρο με τη σειρά των διηγημάτων με ρομπότ, όπου θεμελίωσε τους Τρεις Νόμους της Ρομποτικής. Το διήγημά του με τίτλο «Nightfall» έχει επανειλημμένως ψηφιστεί από το αναγνωστικό κοινό και τους κριτικούς ως το καλύτερο σύντομο έργο Ε.Φ. που γράφτηκε ποτέ, ενώ τα βιβλία της σειράς «Foundation» έχουν τιμηθεί συνολικά με το Βραβείο Hugo ως η κορυφαία σειρά όλων των εποχών. Ο Isaac Asimov έχει γράψει περισσότερα από τετρακόσια βιβλία, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται έργα εκλαϊκευμένης επιστήμης, αστυνομικές ιστορίες, παιδικά μυθιστορήματα κ.ά. Έχει επιμεληθεί επίσης δεκάδες ανθολογίες Ε.Φ. αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στο είδος αλλά και γενικότερα στη σύγχρονη λογοτεχνία.

Εκτός της τριλογίας του «Θεμελίου» από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορούν στα ελληνικά τα μυθιστορήματα «Το Τέλος της Αιωνιότητας» και «Εγώ, το Ρομπότ».

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link