Θέατρο

«Στο σπίτι περιμένοντας τη βροχή»

«Στο σπίτι περιμένοντας τη βροχή»

Το έργο του Jean-Luc Lagarce από την ομάδα «Les Vagues» στον Προσωρινό

Πέντε γυναίκες, κεκλισμένων των θυρών, στο σπίτι τους, στις εμμονές τους, στις σκέψεις τους, περιμένουν. Περίμεναν για χρόνια την επιστροφή του άντρα του σπιτιού: του αδερφού και του γιού και τα δυο ταυτόχρονα. Τώρα που είναι και πάλι κοντά τους, ακίνητος και σιωπηλός, εκείνες βυθίζονται για μια ακόμα φορά στην αναμονή.

Συγκρούσεις μέσα στην ατέλειωτη νύχτα που φέρνουν στην επιφάνεια αναμνήσεις, θυμούς και στιγμές παραίτησης, ενοχές και εκλάμψεις ελπίδας. Οι πέντε γυναίκες ανοίγουν την ψυχή τους ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτουν η μία στην άλλη περισσότερο τη ζωή που υπέμειναν παρά τη ζωή που έζησαν.

Το έργο «Στο σπίτι περιμένοντας τη βροχή» ήταν παραγγελία του Théâtre Ouvert στον Lagarce, από τον Ιούλιο του 1993. Μόλις διάβασαν το χειρόγραφο, ο Lucien και η Micheline Attoun έμειναν έκθαμβοι. Κι όμως, ήταν μια ιστορία απλή, από την καθημερινή ζωή, Καμιά μεγαλοστομία που να αγγίζει τη σφαίρα της φιλοσοφίας ή της μεταφυσικής. Η γοητεία του έργου βρίσκεται στη σφραγίδα του οικείου, που παραπέμπει στη ζωή του καθενός. Μιλάει για πράγματα μεγάλα και σοβαρά, όπως η αρρώστια, η βία και ο θάνατος, χωρίς να τα δραματοποιεί – χρησιμοποιώντας λέξεις απλές, καθημερινές, κατανοητές από όλους. Μία καινούρια γραφή που γοητεύει και δίνει στο κείμενο τη θέση που του αξίζει: στο κέντρο της θεατρικής πράξης. Ένα έργο γυναικών από έναν άντρα συγγραφέα, που κατορθώνει να διεισδύσει στα άδυτα του άλλου φύλου και να αναδείξει το αρχέγονο και το συλλογικό της φύσης του.

Σκηνοθεσία – Κίνηση: Εστέρ Αντρέ Γκονζάλες

Μετάφραση: Δημήτρης Φίλιας

Teaser – Trailer: Πέτρος Γκίκας

Radio spot: Νέστορας Κοψιδάς

Παίζουν: Άννα Αναστασιάδου, Χρυσούλα Ζαχαριάδη, Ευαγγελία Καμπερίδου,  Όλγα Κωνσταντοπούλου, Βιβή Σμέτη

Πρεμιέρα 15 Δεκεμβρίου έως 10 Φεβρουαρίου 2015

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00 15.12.2014 /

Διάρκεια: 80’

Προσωρινός, Δεινοκράτους 103, Κολωνάκι τηλ. κρατήσεων 6943564344

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews