Βιβλίο

«Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα όπως τα έζησα»

«Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα όπως τα έζησα»

του Πάνου Σόμπολου από τις εκδόσεις Πατάκη

«Πολλοί συνάδελφοι αλλά και απλοί πολίτες, με τους οποίους έρχομαι σε επαφή και συζητώ διάφορες συγκλονιστικές υποθέσεις που χειρίστηκα και έζησα κατά τη μακροχρόνια δημοσιογραφική μου σταδιοδρομία, με παρότρυναν να τις καταγράψω, να τις αποτυπώσω σε βιβλίο. Πρόκειται για εμπειρίες μιας ζωής.

Μέσα στις σελίδες του βιβλίου, θα βρει ο αναγνώστης τα στυγερά εγκλήματα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη για μέρες ή και πολλές εβδομάδες, λόγω του τρομακτικού ενδιαφέροντος που παρουσίασαν. Είναι τα εγκλήματα που –όπως αναφέρει και ο τίτλος– συγκλόνισαν την Ελλάδα.

Εννοείται ότι όλες οι υποθέσεις που περιγράφω είναι πέρα για πέρα αληθινές. Δεν περιέχουν φανταστικές σκηνές ή υποθετικές λεπτομέρειες. Ούτε προσπάθησα να τις παρουσιάσω πιο τραγικές απ’ ό,τι ήταν. Κατέγραψα όσα είδα και βίωσα κάνοντας πάντα ρεπορτάζ στον τόπο όπου διαδραματίζονταν τα γεγονότα.

Οι άγριες δολοφονίες και τα άλλα εγκλήματα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο καταγράφηκαν με ιδιαίτερη προσοχή, χωρίς υπερβολές, χωρίς ίχνος διαστρέβλωσης των πραγματικών περιστατικών. Είμαι βέβαιος ότι πολλές από αυτές τις υποθέσεις θα χρησιμεύσουν και στον ιστορικό του μέλλοντος, λόγω της αυθεντικότητάς τους και της πιστής καταγραφής των πραγματικών περιστατικών και μόνο».

Πάνος Σόμπολος

Γεννήθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας (Δ.Δ. Καραϊσκάκης). Σπούδασε δημοσιογραφία και από τα πρώτα χρόνια εντάχθηκε στο αστυνομικό και το δικαστικό ρεπορτάζ.

Εργάστηκε, παλαιότερα, στις εφημερίδες «Ακρόπολη», «Αθηναϊκή», «Μακεδονία» (γραφεία Αθήνας), στα περιοδικά «Εικόνες», «Πάνθεον», «Ρομάντσο», «Επίκαιρα» και άλλα, καθώς και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπου κάλυπτε το δικαστικό ρεπορτάζ. Για 22 χρόνια δούλεψε στην ΕΡΤ (τηλεόραση και ραδιόφωνο), στον τομέα ειδήσεων και σε εκπομπές.

Επίσης, εργάστηκε στην εφημερίδα «Έθνος» από την πρώτη μέρα επανέκδοσής της, το 1981, και στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ως προϊστάμενος του αστυνομικού ρεπορτάζ.

ISBN 978-960-16-5596-3

Σελίδες: 480

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews