Βιβλίο

“Τα σημάδια μένουν…”, αλλά η Τένια Μακρή είναι εδώ για να αποτρέψει τη δημιουργία τους…

“Τα σημάδια μένουν…”, αλλά η Τένια Μακρή είναι εδώ για να αποτρέψει τη δημιουργία τους…

Η Τένια Μακρή δε χρειάζεται συστάσεις. Πρόκειται για μία εκ των εμπειρότερων οικογενειακών συμβούλων που έχουμε στη χώρα και ειδική σε θέματα σχέσεων. Πολυγραφότατη, πάντα έχοντας αντιληφθεί τον κοινωνικό παλμό, βοηθά εδώ και πολλές δεκαετίες ανθρώπους να διαχειριστούν δύσκολες και αδιέξοδες καταστάσεις της ζωής.

Το νέο της βιβλίο «Τα σημάδια μένουν…» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Kaktos -δυστυχώς- είναι μια αποτύπωση της σύγχρονης καθημερινότητας (περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ). Πηγή έμπνευσης, αλλά και άντλησης της θεματολογίας, αποτέλεσε η μόνιμη στήλη της συγγραφέως στο περιοδικό ΕΙΝΑΙ, αφού πολλά από τα παραδείγματα που αναφέρονται στις σελίδες του βιβλίου βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα και μαρτυρίες.

«Αυτό που υπάρχει πίσω μας και αυτό που υπάρχει μπροστά μας είναι μικροπράγματα σε σχέση μ’ αυτό που υπάρχει μέσα μας», Ralph Waldo Emerson,Αμερικανός δοκιμιογράφος, λέκτορας και ποιητής

Κεντρικό θέμα η κακοποίηση, κυρίως η συναισθηματική. Η κυρία Μακρή ορίζει με σαφήνεια τί είναι η συναισθηματική κακοποίηση, πώς αρχίζει, πώς διακρίνεται και γίνεται αντιληπτή από τον υποβαλλόμενο σ΄ αυτήν και πολύ εύστοχα γιατί υπόκειται κάποιος και δέχεται συναισθηματική κακοποίηση.

Περιγράφονται αναλυτικά όλοι οι τύποι κακοποιητικών ανδρών , αλλά και  τα βαθύτερα αίτια, οι ρίζες που σπρώχνουν έναν άντρα στο να έχει αυτή τη συμπεριφορά.

Και βέβαια δεν θα είχε κανένα νόημα η καταγραφή των προβλημάτων, χωρίς να προταθεί η λύση τους. Στο τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, μέρος του βιβλίου η συγγραφέας δίνει συμβουλές ανά περίπτωση, π.χ. όταν πρόκειται για γυναίκα με παιδιά ή πώς να δημιουργήσει κανείς τη σχέση που θέλει.

«Κανένας δεν μπορεί να σε κάνει να νιώσεις κατώτερος χωρίς τη συγκατάθεσή σου». Eleanor Roosevelt, πολιτικός, διπλωμάτης, ακτιβίστρια και Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α.

Το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος. Η Τένια Μακρή στο ένθετο του βιβλίου έχει συντάξει δύο ερωτηματολόγια, ώστε να μας βοηθήσουν να αναγνωρίσουμε αν έχουμε κακοποιηθεί συναισθηματικά ή αν έχουμε υπάρξει εμείς οι ίδιοι κακοποιητές.

Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουμε όλοι επειγόντως για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους, αλλά κυρίως τη σχέση με τον εαυτό μας…

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει τη  Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 στις 19.00 στο Πολεμικό Μουσείο, Ριζάρη 4, Αθήνα.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link