Εκδηλώσεις

“Tarantella power”

“Tarantella power”

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις» φιλοξενεί τους Antidotum Tarantulae σε μια συναυλία, όπου με βάση τη φολκ μουσική της Νότιας Ιταλίας και, γενικότερα, της Μεσογείου, το γκρουπ δίνει μια σύγχρονη αντίληψη της παράδοσης.

Οι Antidotum Tarantulae στήνουν μια ολοκληρωμένη, άκρως συγκινητική και γοητευτική μουσικοχορευτική παράσταση, ερμηνεύοντας τη φλόγα και το πάθος της δυτικής Μεσογείου. Με αφετηρία τη φολκ μουσική της Νότιας Ιταλίας (στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η ελληνόφωνη) υμνούν τη ζωή και τον έρωτα, ακόμα και όταν ηχούν μελαγχολικά: ταραντέλες, τραγούδια του νόστου και ύμνοι της αγάπης,  μοιρολόγια αλλά και απόηχοι από ταραγμένες εποχές.

Στη μουσική των Antidotum Tarantulae, μπορεί κανείς ν’ ακούσει μια γοητευτική ταραντέλα, έναν απλό ερωτικό ύμνο ή ένα ελληνόφωνο τραγούδι της Κάτω Ιταλίας, έχοντας την αίσθηση ότι τον συνοδεύουν οι μουσικές του 21ου αιώνα, παρέα με ένα γκρουπ που βγάζει από μέσα του ήχους και ρυθμούς ενός κόσμου οικείου σε όλους μας.

Το συγκρότημα δραστηριοποιείται με επιτυχημένες παραστάσεις στην Ελλάδα, σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και σε διάφορα Φεστιβάλ, Αισχύλεια, Ταύρεια, Φεστιβάλ Αθηνών στο θέατρο Δώρας Στράτου, Φεστιβάλ Πηνειού, ενώ έχει ως κορυφαίες στιγμές την συμμετοχή στη  Festa della Pizzica στη  Sternatia, 2ο Cantacasona στο χωριό Montecorice, στο 1° Raduno Battentisti in Calabria, στο Etnomalìa al Paisà στο Agnone Cilento, Pratola folk festival, καθώς και στο διεθνές φεστιβάλ Roots: 1ST Mediterranean Sounds & Spirits Festival.

Τέτη Κασιώνη : τραγούδι

Σπύρος Σύρμος : κλασική κιθάρα, chitarra battente  και τραγούδι

Γιάννης Γιούνης : βιολοντσέλο

Ηλέκτρα Καρανικόλα : φλάουτο, πίκολο

Βαγγέλης Χαραμής : chitarra battente, mandola, tammorra e tamburello

Χορεύει η Ζωή Σακκά

Είσοδος: 10€, 7€ φοιτητές, άνεργοι του ΟΑΕΔ και άτομα άνω των 65 ετών

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013, 21:30

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις», Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη, τηλ.: 210 86 13 739

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews