Βιβλίο

«The Athens Food Guide»

«The Athens Food Guide»

του Βασίλη Καλλίδη από τις εκδόσεις Πατάκη

Ο Βασίλης Καλλίδης, σεφ και ταξιδευτής, αφού ανακάλυψε τα πιο παράξενα και τα καλύτερα σημεία της Αθήνας για καλό φαγητό στους οδηγούς πόλης Άθενς Σπεσιάλ 1 και 2, μεταφέρει τα πολύτιμα μυστικά του και στους τουρίστες. Στήνει έναν νέο οδηγό για την πόλη που αγαπάει, με κείμενα στα αγγλικά. Όπως πάντα, οι σελίδες γεμίζουν με καταστήματα που θα ήθελε ο σεφ να δοκιμάσουν οι τουρίστες και με φωτογραφίες που ταξιδεύουν τον αναγνώστη.

Όμως δε μένει εκεί. Αυτή τη φορά ο οδηγός εκτός από τα πιο νόστιμα περιλαμβάνει και όλη εκείνη την πληροφορία που θα ήθελε ο καθένας να γνωρίζει για μια πόλη που επισκέπτεται για πρώτη φορά. Βρίσκει γυμναστές, μασέρ και μακιγιέρ, ξετρυπώνει τα πιο σπάνια βινύλια και το μαγαζάκι που φτιάχνει αρχαιοελληνικά σανδάλια, δίνει τα τηλέφωνα γιατρών, μεταφραστών και κούριερ, αλλά και μιας νοικοκυράς που τραπεζώνει κόσμο στο σπίτι της, στο πιο μυστικό εστιατόριο της πόλης. Τεχνίτες που διορθώνουν βαλίτσες και φωτογραφικές μηχανές και ό,τι άλλο φανταστείτε ότι μπορεί κάποιος να αναζητήσει στις διακοπές. Σε ειδικές παραγράφους περιγράφονται οδηγίες καθημερινότητας από το πού να πας για μπάνιο στην Αττική μέχρι πώς να φας σουβλάκι ή να μπεις σε μοναστήρι και να διαβάσεις κατάλογο εστιατορίου.

Μετάφραση: Μέλια Τατάκη

ISBN: 978-960-16-8175-7

Σελίδες: 312

Ο Βασίλης Καλλίδης για ακόμα μια φορά στήνει έναν οδηγό με πολλές πληροφορίες, χιούμορ και ρεαλισμό χωρίς να ωραιοποιεί σημεία της πόλης ή καταστάσεις. Αποτυπώνει το πώς λειτουργεί αυτή η τεράστια πόλη και πώς να περάσεις καλά χωρίς να χρειαστεί να κάνεις όλα τα don’t της πόλης.

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Βασίλη Καλλίδη «Άθενς Σπεσιάλ- Λε τουρ», «Άθενς Σπεσιάλ 2» και «Η νέα ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές»

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

 • «Εμφάνεια»

  του Κωνσταντίνου Σύρμου από τις εκδόσεις Βακχικόν Μην τους πολεμάς κατά πρόσωπο θα σε νικήσουν Κρύψου Είναι...

 • «10 ανεπίδοτες επιστολές»

  του Κώστα Θ. Καλφόπουλου από τις εκδόσεις Gutenberg Οι 10 ανεπίδοτες επιστολές επαναφέρουν τον συγγραφέα ?και ταξιδεύουν...

 • «Λυρικά ελάχιστα»

  του Νίκου Βλαχάκη από τις εκδόσεις Βακχικόν Ανακεφαλαίωνα τις σιωπές του ορίζοντα στη νηνεμία νότιων θαλασσών σαν...

 • «Διαβολικός»

  του Chris Carter από τις εκδόσεις Bell Θα εύχεσαι να μην ήταν πραγματικός… Ένα παράξενο ατύχημα στο...

Copyright © 2015-2016 Clevernews