Κινηματογράφος

«The Hunger Games» (Αγώνες Πείνας 2012)

«The Hunger Games» (Αγώνες Πείνας 2012)

Από 26 Οκτωβρίου στα Village Cinemas από την Spentzos Film

Θα μπορούσες να επιβιώσεις μόνος σου στην ερημιά, ενώ όλοι πασχίζουν να μη δεις την επόμενη μέρα;

Από τα ερείπια ενός μέρους που κάποτε ήταν γνωστό ως Βόρεια Αμερική έχει αναδυθεί το έθνος της Πάνεμ, μια λαμπερή Κάπιτολ που περιβάλλεται από δώδεκα απομακρυσμένες επαρχίες. Η Κάπιτολ είναι σκληρή και αμείλικτη και κρατά τις επαρχίες υπό τον έλεγχό της αναγκάζοντάς τις να στέλνουν από ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας από δώδεκα μέχρι δεκαοχτώ για να συμμετάσχουν στους ετήσιους Αγώνες Πείνας, έναν αγώνα θανάτου που μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση.

Για την δεκαεξάχρονη Κάτνις Έβερντιν, που ζει μόνη μαζί με τη μητέρα και τη μικρότερη αδερφή της, η απόφαση της να πάρει εθελοντικά τη θέση της αδερφής της στους Αγώνες δεν διαφέρει και πολύ από μια θανατική ποινή. Όμως η Κάτνις έχει φτάσει κι άλλη φορά κοντά στο θάνατο – και η επιβίωση είναι δεύτερη φύση για εκείνη. Χωρίς να το επιδιώκει πραγματικά, διεκδικεί σοβαρά τη νίκη. Αλλά για να νικήσει, θα πρέπει να αρχίσει να κάνει επιλογές που φέρνουν σε σύγκρουση την επιβίωση με την ανθρωπιά και την αγάπη με τον έρωτα.

Το πρώτο μέρος του υπέρ-επιτυχημένου franchise κυκλοφορεί από 26 Οκτωβρίου για να μας θυμίσει τους 74ους Αγώνες που τα άλλαξαν όλα, λίγο πριν την κυκλοφορίας της ταινίας THE HUNGER GAMES Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΑΗΔΟΝΙΩΝ & ΤΩΝ ΦΙΔΙΩΝ, η οποία θα μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο στους 10ους Αγώνες Πείνας, και στην ιστορία του Σνόου, ο οποίος εξελίχθηκε σε αυτό τον μοχθηρό χαρακτήρα που γνωρίσαμε. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αποκλειστικά ένα bonus feature με αποκλειστικές σκηνές της νέας ταινίας.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

   Αποτελεί  το  πρώτο μέρος μιας τριλογίας με τα εξής επόμενα μέρη: το δεύτερο  βιβλίο με τίτλο “CATCHING FIRE” (ελλην. Τίτλος: ΦΩΤΙΑ) και το τρίτο με τίτλο “MOCKINGJAY” (ελλην. Τίτλος: ΚΟΤΣΥΦΟΚΙΣΣΑ). Η αναγνωρισμένη συγγραφέας Suzanne Collins προσφέρει ισάξια μέρη αγωνίας και φιλοσοφίας, περιπέτειας και ρομαντισμού, σ’ αυτό το συγκινητικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται σε ένα μέλλον το οποίο έχει ανησυχητικές ομοιότητες με το παρόν μας.

   Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο βιβλίο “The Hunger Games” πούλησε 8,2 εκατομμύρια αντίτυπα στις  Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ξεπερνώντας σε πωλήσεις τις σειρές Harry Potter και Twilight.

Στην Ελλάδα τα βιβλία κυκλοφορούν από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Διάρκεια: 142’

Σκηνοθεσία: Gary Ross

Σενάριο: Gary Ross, Suzanne Collins, Billy Ray

Βασισμένη στο βιβλίο της Suzanne Collins

Παίζουν: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Lenny Kravitz, Stanley Tucci, Donald Sutherland, Wes Bentley, Toby Jones, Alexander Ludwig, Isabelle Fuhrman, Amandla Stenberg

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews