Ελλάδα

Θεοδωράκης: Δεν αισθάνομαι άνετα με καμία κυβέρνηση συνεργασίας

Θεοδωράκης: Δεν αισθάνομαι άνετα με καμία κυβέρνηση συνεργασίας

Ο Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον Alpha, εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον πως δεν αντιλαμβάνεται ότι οι εκλογές μπορεί να είναι το τελειωτικό χτύπημα.

Μάλιστα ο κύριος Θεοδωράκης τάχθηκε κατά της διεξαγωγής εκλογών λέγοντας ότι «είπαμε ότι από τη στιγμή που υπάρχει ακόμα φόβος κατάρρευσης της χώρας δεν κάνουμε εκλογές, πάμε στη Βουλή νομοθετούμε για τις ανάγκες της οικονομίας και όταν φανεί στην πράξη το αδιέξοδο τότε να πάμε σε εκλογές».

Προειδοποίησε δε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «η ανασφάλεια που διαποτίζει την ελληνική κοινωνία δεν θα του συγχωρεθεί».

Παράλληλα εξέφρασε,  το φόβο του χαριτολογώντας ότι «θα κάνουμε εκλογές και (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας) θα βρει κάποια άλλη αφορμή να κάνει εκλογές το 2016».

Αναφερόμενος σε μια πιθανή σύσκεψη των αρχηγών, ο κύριος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι μίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του εξήγησε ότι μετά την κατάθεση της διερευνητικές εντολής το Σύνταγμα λέει ότι καλούνται οι πολιτικοί αρχηγοί από τον Πρόεδρο. «Εμείς λέμε ότι δεν πρέπει να κωλυσιεργήσουμε, αλλά το Σύνταγμα δεν μπορεί να παραβιάζεται από τις διαθέσεις του καθενός», ανέφερε.

Απαντώντας στην ερώτηση για το αν αισθάνεται άνετα με τα σενάρια συνεργασίας απάντησε ότι «δεν αισθάνομαι άνετα με καμιά κυβέρνηση συνεργασίας. Ο Τσίπρας βαρύνεται για την γρήγορη κατεδάφιση της χώρας. Ο Μεϊμαράκης είναι ευθύς αλλά δεν ξεχνώ ότι ήταν στέλεχος της ΝΔ και η κατάσταση της χώρας οφείλεται και στη Νέα Δημοκρατία. Η κρίση είναι δική τους, του παλαιού πολιτικού συστήματος».

Σχολιάζοντας το παρασκήνιο του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών πριν τη σύνοδο κορυφής της 12ης Ιουλίου αποκάλυψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πριν το συμβούλιο ήταν ακόμα στο εκκρεμές για τη δραχμή κάνοντας λόγο για καθοριστική παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου ο οποίος έριξε όλο το βάρος του υπέρ της ευρωπαϊκής λύσης.

Από την άλλη πλευρά ο κύριος Θεοδωράκης δε δίστασε να σχολιάσει τις δηλώσεις Βούτση λέγοντας ότι θα εξαρτηθεί το αν θα εφαρμόσουμε το μνημόνιο ανάλογα με την ψήφο: «Δεν τιμά τους ανθρώπους της Αριστεράς να λένε ότι όσο έχουν την καρέκλα του υπουργού θα είμαι μνημονιακός και μετά θα είμαι αντιμνημονιακός».

Κληθείς να τοποθετηθεί στα σενάρια περί ενώσεως της κεντροαριστεράς ξεκαθάρισε ότι «δεν συμφωνώ με τις προσμίξεις για να σωθούν κάποιοι. Η λύση δεν δίνεται με το να ενωθούν οι παλαιοί κομματικοί μηχανισμοί».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επιτέθηκε εκ νέου στη Ζωή Κωνσταντοπούλου την οποία χαρακτήρισε ως «δικτατορίσκο» καυτηριάζοντας τη στάση της ως οιωνεί θεματοφύλακας του Συντάγματος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι σαν «να βάλει κανείς τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα».

Κυβέρνηση αποτελεσματική δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το Ποτάμι κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτηρίζοντας ως στόχο το Ποτάμι να είναι ρυθμιστής και εξηγώντας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με 6% ή 8%.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews