Ελλάδα

Θεοδωράκης: Γελοιοποιούν τους Έλληνες οι τρεις εκλογές

Θεοδωράκης: Γελοιοποιούν τους Έλληνες οι τρεις εκλογές

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο Ionian Channel, αναφέρθηκε στην αιτία που ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να γίνουν οι εκλογές τον Σεπτέμβριο λέγοντας πως «ο πρωθυπουργός επιθυμεί να κρύψει τους λογαριασμούς του φθινοπώρου».

«Ο κόσμος γυρνάει τώρα από τις διακοπές του, ψηφίζει και μετά τον Οκτώβριο πληρώνει, τον Νοέμβριο πληρώνει, τον Δεκέμβριο πληρώνει. Είναι η συνήθης παραπειστική λογική των κομμάτων εξουσίας», πρόσθεσε ο κύριος Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με τον Επικεφαλής του Ποταμιού, «αυτό που προείχε αυτή τη στιγμή ήταν να σταθεροποιηθεί η οικονομία» και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση «έπρεπε λοιπόν να πορευθεί με ευθύνη, να πάρει τις αποφάσεις που έχει δεσμευτεί και αμέσως μετά να γίνουν εκλογές».

«Δεν είναι εικόνα σοβαρής χώρας αυτή. Εκλογές, δημοψήφισμα, εκλογές μέσα σε επτά μήνες, δεν έχει συμβεί πουθενά στον κόσμο. Είναι μία εικόνα που γελοιοποιεί τους Έλληνες», υποστήριξε.

Όσον αφορά για το τι θα συμβεί μετά τις εκλογές, ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε τους φόβους του τόσο για τη σύνθεση της Βουλής που προκύψει, καθώς, όπως τόνισε, θα υπάρχει ενίσχυση των οπαδών της δραχμής και των ανθρώπων με φασιστικές ιδέες.

«Η μετριοπάθεια πρέπει όμως να εμπεριέχει τόλμη και γρήγορες, σαφείς κινήσεις. Άλλα μιλάμε για μια χώρα που έχει ανάγκη, πάνω απ’ όλα, τη λογική. Δεν είναι προτεραιότητα ενός κινήματος να υπηρετεί την ιδεολογία. Προτεραιότητα ενός κινήματος είναι να υπηρετεί τον άνθρωπο. Αυτό είναι το Ποτάμι», επεσήμανε.

Συνεχίζοντας, έκανε λόγο για τη δυναμική του Ποταμιού, λέγοντας πως το κόμμα του δεν έχει πει ποτέ ψέμματα στον ελληνικό λαό.

«Το σύνθημα του Ποταμιού είναι “Εμείς μπορούμε”. Στους επτά μήνες της κοινοβουλευτικής μας παρουσίας αποδείξαμε ότι έχουμε και τους ανθρώπους και τις λύσεις. Μπορεί κάποιος να διαφωνεί με τα όσα λέμε αλλά εμείς ποτέ δεν είπαμε ψέματα. Σε όποιο θέμα αγγίξαμε, όπως για παράδειγμα στο μεταναστευτικό, είχαμε αναφέρει τη λύση εξαρχής. Την είπαμε, μας λοιδόρησαν. Τους προσφέραμε και τις λύσεις για το ασφαλιστικό. Δεν θέλουν να μας ακούσουν.

Το Ποτάμι λοιπόν λέει: “εμείς μπορούμε”. Ελπίζω ότι αυτή τη φορά, τον Σεπτέμβριο, η ελληνική κοινωνία θα σκεφτεί ότι πρέπει να δώσει ένα τέλος στα ψέματα και να δώσει το πράσινο φως στους ανθρώπους που τόσο καιρό λένε την αλήθεια».

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κύριος Θεοδωράκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ψέμματα που έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν εμείς τους λέγαμε ότι δεν μπορούν να δώσουν τον κατώτατο μισθό των 750 ευρώ εκείνοι μας έλεγαν «εμείς θα τον δώσουμε και θα το κάνουμε Δευτέρα μεσημέρι». Όταν στο ”Έθνος” ο κ. Τσίπρας δήλωνε «θα σκίσω το μνημόνιο και θα είναι μέρα μεσημέρι» αυτό ήταν μια προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Όταν έλεγε ότι δεν θα πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ και τώρα μας λέει θα πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ, αυτό είναι εξαπάτηση του ψηφοφόρου» και συμπλήρωσε:

«Θα μου πεις δεν είναι καινούργιο, το έχουν κάνει και οι προηγούμενοι, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει. Εμείς κατηγορηθήκαμε πάρα πολύ για την ευθύτητα του λόγου μας. Το Ποτάμι όμως τώρα επιβεβαιώνεται σε αυτές τις προβλέψεις που είχε κάνει προεκλογικά»

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews