Βιβλίο

«Τιμωρός»: ο επιθεωρητής Μαξ Γουλφ είναι πάλι εδώ…

«Τιμωρός»: ο επιθεωρητής Μαξ Γουλφ είναι πάλι εδώ…

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το πρώτο βιβλίο του Tony Parsons «Ο σάκος του φόνου» με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Μαξ Γουλφ, κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το νέο βιβλίο με τίτλο «Τιμωρός».

Από την πρώτη κιόλας σελίδα ξεκινά η αγωνία του αναγνώστη, η οποία διατηρείται ακέραια σχεδόν μέχρι την τελευταία σελίδα.

Όπως περιγράφεται στο οπισθόφυλλο: «Μια οικογένεια δολοφονημένη. Ξημερώματα Πρωτοχρονιάς μια πλούσια οικογένεια πέφτει θύμα δολοφονίας μες στο σπίτι της σ’ έναν καγκελόφραχτο πολυτελή οικισμό. Ο μικρότερος γιος τους έχει εξαφανιστεί. Ένας ετοιμοθάνατος σίριαλ κίλερ. Το όπλο του φόνου οδηγεί τον επιθεωρητή Μαξ Γουλφ σε έναν δολοφόνο που πριν από τριάντα χρόνια έγινε γνωστός ως ο Χασάπης. Όμως ο Χασάπης είναι πλέον μεγάλης ηλικίας και ετοιμοθάνατος; Μπορεί στ’ αλήθεια να ξαναμπήκε στο παιχνίδι;».

Στη «γεμάτη βαλίτσα»του Parsons με εφόδια τη γρήγορη πλοκή, την εκσυγχρονισμένη γραφή, τη δράση που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, έρχεται να προστεθεί και η γλαφυρότατη και προσιτή μετάφραση του Αυγούστου Κορτώ.

Τα έντονα συναισθήματα που εναλλάσσονται διαρκώς και η αμφισβήτηση της ενοχής ή της αθωότητας των ηρώων μέχρι την τελευταία στιγμή, δημιουργούν στον αναγνώστη την αίσθηση συμμετοχής στα γεγονότα.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που συνεχίζει την παράδοση της Βρετανίας στο αστυνομικό μυθιστόρημα…

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews