Κινηματογράφος

Το Ινδικό -Ζ- στην Ελλάδα

Το Ινδικό -Ζ- στην Ελλάδα

Το Dudu Loft διοργανώνειτο Σάββατο 25 Απριλίου και ώρα 6.30μμένα πολιτιστικό ταξίδι στη μακρινή Ινδίαμε αφορμή την πρώτη πανευρωπαϊκή προβολή της ταινίας“Shanghai”, ανεξάρτητης παραγωγήςπου βασίζεται στο κλασσικό έργο -Ζ- του Βασίλη Βασιλικού.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης κοινών αναφορών που ενώνουν δυο από τους αρχαιότερους ζωντανούς πολιτισμούς, τον ελληνικό και τον ινδικό, στόχος της εκδήλωσης είναι η απαρχή ενός διαπολιτισμικού διαλόγου μέσα από ένα φεστιβάλ χρωμάτων, εικόνων, γεύσεων,χορού και μουσικής. Το θεμελιώδες όμως ερώτημα παραμένει: Μπορεί η σύγχρονη Ελλάδα να εξάγει πολιτισμό;

Την ταινία θα προλογίσουν ο πνευματικός δημιουργός του έργου, Βασίλης Βασιλικός και συντελεστές της κινηματογραφικής παραγωγής, ενώ μετά την προβολή χορευτές και μουσικοί θα μας οδηγήσουνσε μια γοητευτική ανίχνευση της ινδικής κουλτούρας έτσι όπως δεν την έχουμε ξαναδεί.

Έναςγιατρός – πολιτικός ακτιβιστής παρασύρεται από τρίκυκλο στον προαύλιο χώρο της προγραμματισμένης ομιλίας του. Ένας αδέκαστος και επίμονος εισαγγελέας αναλαμβάνει να ξετυλίξει το νήμα ενός εμφανούς σχεδίου δολοφονίας. Μια ιστορία  πολιτικής διαφθοράς σε μια φανταστική πόλη στην σύγχρονη Ινδία, για την Ελλάδα αποτελεί καταγεγραμμένη ιστορία. Την ιστορία της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Το φιλμ “Sanghai” του Dibakar Banerjee παρουσιάστηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ινδίας το 2012,αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές.Το βιβλίο -Ζ-του Βασίλη Βασιλικού, που καταγράφει την επίθεση στον βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη το 1963 και οι προσπάθειες του εισαγγελέα Χρήστου Σαρτζετάκη να αποκαλύψει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του θανάτου του, ενέπνευσαν δημιουργούς στην άλλη πλευρά του ημισφαιρίου, ενώνοντας δύο λαούς με τεράστια ιστορία που σπανίως διασταυρώνουν τα βήματα τους.

H ταινία εκτός από την πολύ θετική ανταπόκριση από κοινό και κριτικούς, απέσπασε και τρία βραβεία:

Filmfare Award for Best Costume Design (2013) – ManoshiNath&Rushi Sharma

IRDS Film Awards for Social concern, 2012: Best direction – DibakarBanerjee[15]

Stardust Award for Best Supporting Actor (2013) – Prosenjit Chatterjee

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

6.30μ.μ.-8.00μ.μ. Ώρα προσέλευσης : Welcome drink, ελληνική και ινδική μουσική, οι συντελεστές προλογίζουν την ταινία.

8.00μ.μ.-10.00μ.μ.Προβολή ταινίας

10.00μ.μ.Ένα μαγικό ταξίδι στην Ινδία:ΧοροίBollywood, μουσική& ινδικό fingerfood

Είσοδος ελεύθερη- Με σειρά προτεραιότητας

Σάββατο 25 Απριλίου 2015, 6.30μ.μ

DUDU LOFT-Music studio & Events, Κολωνού 12-14, 4ος όροφος, Μεταξουργείο

Σχόλια

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link