Βιβλίο

«Το μάτι της Βέλόνας»: πόλεμος χωρίς έρωτα δε γίνεται…

«Το μάτι της Βέλόνας»: πόλεμος χωρίς έρωτα δε γίνεται…

Οι Εκδόσεις Bell επανέκδωσαν (και πολύ καλά έκαναν!) το κλασσικό πλέον κατασκοπικό θρίλερ «Το μάτι της βελόνας» (περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ), το οποίο έχει γυριστεί και σε ταινία το  1981 σε σκηνοθεσία Richard Marquand με πρωταγωνιστές τους Donald Sutherland, Kate Nelligan και Stephen MacKenna.

Η ιστορία εκτυλίσσεται κατά το Β’ παγκόσμιο Πόλεμο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ένας Γερμανός πράκτορας αποκαλύπτει πολύτιμες πληροφορίες για τους Γερμανούς και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τις μεταφέρει στο Χίτλερ, προκειμένου να λάβει τα μέτρα του και να καταστρώσει επιθετική στρατηγική. Ήδη οι Σύμμαχοι έχουν στήσει σκηνικό παραπλάνησης σε διαφορετική περιοχή από εκείνη που πρόκειται να γίνει επίθεση, κάτι που αν δεν γνωστοποιηθεί εγκαίρως θα αποβεί μοιραίο για το γερμανικό στρατό, αλλά και την εξέλιξη του Πολέμου.

Ο πράκτορας είναι ο καλύτερος και πιο έμπιστος του Φύρερ και όπλο του ένα στιλέτο, εξού και το κωδικό του όνομα είναι «Βελόνα». Δε γίνεται ποτέ αντιληπτός, καταφέρνει πάντα να ξεφεύγει και το σημαντικότερο: είναι τελείως αποτελεσματικός. Δεν υπάρχει αποστολή που να μη φέρνει σε πέρας επιτυχώς.

Και πάνω που διαβάζουμε για πόλεμο, δεν περιμένουμε να συναντήσουμε αγάπες και έρωτες. Έλα όμως που ο Ken Follet πάντα μας εκπλήσσει… Στο «Μάτι της Βελόνας» ο αναγνώστης θα συναντήσει ιστορικές πληροφορίες, κατασκοπικά τεχνάσματα, αλλά και έρωτα.. Θα μπει στο κλίμα του πολέμου, αφού δε λείπουν οι λεπτομερείς περιγραφές των στρατοπέδων, αλλά και των περιορισμών στην καθημερινότητα των πολιτών, θα ξαφνιαστεί με τους τρόπους που χρησιμοποιούσαν οι στρατιώτες, αλλά και οι κατάσκοποι για να βλάψουν τον εχθρό, αλλά και θα συγκινηθούν με τη ζωή που καταδικάζεται να ζει ένας νέος άνθρωπος που καθηλώνεται σε αναπηρικό καροτσάκι…

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι το πρώτο βιβλίο του Follet που έγινε διεθνές best seller.

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews