Κινηματογράφος

«To μυστικό της Μαντλίν Κόλλινς»

«To μυστικό της Μαντλίν Κόλλινς»

Από 7 Ιουλίου στους θερινούς κινηματογράφους από την Weirdwave

Μια γυναίκα με διπλή ζωή εγκλωβίζεται στα ψέματα και τα μυστικά της. Η Βιρζινί Εφιρά πιο αινιγματική από ποτέ…

Η Weirdwave, στις 7 Ιουλίου, παρουσιάζει το ψυχολογικό θρίλερ του Αντουάν Μπαρό Το μυστικό της Μαντλίν Κόλλινς με πρωταγωνίστρια την γαλλίδα σταρ Βιρζινί Εφιρά. Μια νέα γυναίκα, δυναμική επαγγελματίας, ζει μια διπλή ζωή με δύο άντρες. Εγκλωβισμένη στα ψέματα και τα μυστικά της, η ζωή της νεαρής γυναίκας αρχίζει να καταρρέει…

Μια μεταφράστρια, εκμεταλλευόμενη τη φύση της δουλειάς της που της επιβάλλει να ταξιδεύει συχνά, ζει μια διπλή ζωή. Η ηρωίδα έχει δύο άντρες -και δύο οικογένειες: τον Αμπντέλ στην Ελβετία, και τον Μελβίλ στη Γαλλία. Καθώς είναι όμως εγκλωβισμένη στα μυστικά της και βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στα ψέματα, η ζωή της, που ήδη είναι υπερβολικά περιπεπλεγμένη, αρχίζει να καταρρέει.

Δυνατό θρίλερ, «με τη λεπτότητα και το σασπένς ενός Χίτσκοκ» σύμφωνα με το Screen International, με διαρκείς ανατροπές και με ιλιγγιώδη κορύφωση, δεξιοτεχνικά ενορχηστρωμένο από τον Μπαρό, που αξιοποιεί στο έπακρο το ταλέντο της λαμπερής πρωταγωνίστριάς του. Η Βιρζινί Εφιρά (Elle, Benedetta, Αντίο Ηλίθιοι) σύμφωνα με πολλούς κριτικούς, εδώ βρίσκεται στην κορυφαία στιγμή της καριέρας της.

Η ταινία καταπιάνεται με μία συνθήκη, που συνήθως, για λόγους πρακτικούς, πολιτισμικούς αλλά και φυλετικούς, έχουμε συνηθίσει να ταυτίζουμε με τους άντρες, και προκαλεί την αντίληψη των στερεοτύπων του θεατή, καθώς παρουσιάζει τους άντρες να έχουν τον ρόλο του γονιού καθημερινής απασχόλησης, και τη γυναίκα να είναι αυτή που απουσιάζει και ταξιδεύει συνεχώς λόγω δουλειάς.

Επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας.

Στον ρόλο της μητέρας της ηρωίδας εμφανίζεται η Ζακλίν Μπισέ, ενώ σε ρόλο έκπληξη εμφανίζεται ο Ισραηλινός δημιουργός Ναντάβ Λαπίντ.

Το μυστικό της Μαντλίν Κόλλινς (“Madeleine Collins”, Γαλλία-Βέλγιο-Ελβετία, 2022, 106’)

Σκηνοθεσία: Αντουάν Μπαρό

Σενάριο: Αντουάν Μπαρό

Ηθοποιοί: Βιρζινί Εφιρά, Κιμ Γκουτιέρες, Μπρουνό Σαλομόν, Ζακλίν Μπισέ

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews