Βιβλίο

«Το Όνειρο του Κουρκουμά»

«Το Όνειρο του Κουρκουμά»

της Βάσως Παπαδοπούλου από τις εκδόσεις Bell

Τί συμβαίνει όταν ξυπνάς στραβά το πρωί; Όταν όλα σε θυμώνουν; Όταν όλοι σε εκνευρίζουν; Όταν βαριέσαι ακόμη και να πλύνεις τα δόντια σου; Και οι δράκοι; Τι δουλειά έχουν τρεις δράκοι στη Χώρα των Μπαχαρικών;

Όλες οι απαντήσεις βρίσκονται στο Όνειρο του Κουρκουμά και στην πιο ξεχωριστή χώρα του κόσμου: εκεί που ζουν τα μπαχαρικά –η Κανέλα, ο Κουρκουμάς, η Μέντα, ο Δυόσμος, το Κύμινο και οι φίλοι τους– και αντιμετωπίζουν τις χαρές και τις λύπες τους όλα μαζί.

Το Όνειρο του Κουρκουμά (εικονογράφηση: Λίζα Ηλιού) είναι το δεύτερο παραμύθι της Βάσως Παπαδοπούλου, η οποία μετά το πρώτο βιβλίο της Η Κανέλα και ο Ιππότης του Γαϊδουράγκαθου, επιστρέφει στη Χώρα των Μπαχαρικών με μια υπέροχη ιστορία για όλους εκείνους τους λόγους που, μερικές φορές, μας οδηγούν στο να φτιάχνουμε τους δικούς μας δράκους…

Περίληψη

…στη Χώρα των Μπαχαρικών

Τι γυρεύει ο Μεμάς ο Κουρκουμάς, από τη Χώρα των Μπαχαρικών, στη σπηλιά μιας δράκαινας και δύο δράκων;

Η περιπέτειά του ξεκινάει μια μέρα που ξυπνάει στραβά και βαριέται ακόμη και να πλύνει τα δόντια του. Όλα τον θυμώνουν! Η αγαπημένη του φίλη η Νέλλα η Κανέλα λείπει, ενώ τα υπόλοιπα Μπαχαρικά είναι πολύ ήρεμα και χωρίς καμία διάθεση ν’ ασχοληθούν μαζί του. Νευριάζει με τα ψαροπούλια, αλλά και με το πράσινο βατραχάκι που τον κοιτάζει με γουρλωμένα μάτια.

Η διάθεσή του αρχίζει να φτιάχνει όταν συναντά την Υδρόγειο Σφαίρα, που δέχεται να χορέψει μαζί του. Καθώς όμως στροβιλίζεται χαρούμενος στην αγκαλιά της, βρίσκεται σε μια τρομακτική σπηλιά, αντιμέτωπος με τη Βρομοδοντού, τον Κακομουτσουνόπτερο, τον Γουρλομάτη και την αιχμάλωτη Νέλλα την Κανέλα.

Ο Μεμάς ο Κουρκουμάς, έχοντας πάντα στο πλευρό του την τολμηρή Υδρόγειο Σφαίρα, βάζει μπροστά το σχέδιό του να απελευθερώσει την αγαπημένη του φίλη!

Θα τα καταφέρουν άραγε;

Εικονογράφηση: Λίζα Ηλιού

Σελίδες: 48

ΙSBN: 978-960-620-756-3

Η Βάσω Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Άρτα και πέρασε τα σχολικά της χρόνια στα Γιάννενα. Σπούδασε Οικονομικά και Παιδαγωγικά και εξειδικεύθηκε στην Ισότητα των Φύλων, για την οποία εργάστηκε επί δεκαετίες. Το Όνειρο του Κουρκουμά είναι το δεύτερο βιβλίο της, μετά το Η Κανέλα και ο Ιππότης του Γαϊδουράγκαθου (Εκδόσεις ΒELL, 2014). Ζει στην Αθήνα, είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews