Εκδηλώσεις

«Το πνεύμα του ‘60 – Περιήγηση σ’ έναν κόσμο που έφερε το αύριο»

«Το πνεύμα του ‘60 – Περιήγηση σ’ έναν κόσμο που έφερε το αύριο»

Εγκαινιάζεται στις 16 Ιανουαρίου (ώρα 19.00) στο T.A.F./ the Art Foundation η ατομική έκθεση της Άρτεμης Χατζηγιαννάκη με 25 ακουαρέλες εμπνευσμένες από την Αθήνα της δεκαετίας του ’60. Είναι ο πυρήνας για να ξετυλιχθεί μια παράλληλη αφήγηση με γενικό τίτλο «Το πνεύμα του ’60. Περιήγηση σε έναν κόσμο που έφερε το αύριο» (συνοδευτική έκθεση σύγχρονης φωτογραφίας, έκθεση τεκμηρίων και αναμνηστικών, ομιλίες) γύρω από το ύφος, την αισθητική και το πνεύμα της μεταβολής στο αστικό τοπίο και τις κοινωνικές συνθήκες πριν από μισό και πλέον αιώνα.

Το εκθεσιακό πρότζεκτ «Το πνεύμα του ’60. Περιήγηση σε έναν κόσμο που έφερε το αύριο» γίνεται με την αποκλειστική χορηγία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και με επιμέλεια του δημοσιογράφου και συγγραφέα Νίκου Βατόπουλου. Η όλη ιδέα στηρίζεται και εμπνέεται από τη νέα παραγωγή έργων της Άρτεμης Χατζηγιαννάκη, η οποία προχωράει την έρευνά της στο αστικό τοπίο και τη συλλογική μνήμη σε μια κρίσιμη για την Αθήνα περίοδο.

Τα έργα της, με υπαινικτικά νοσταλγικό χαρακτήρα, ανακαλούν το πέρασμα από τον παλιό στο νέο κόσμο. Η Άρτεμη Χατζηγιαννάκη, με δεινή σχεδιαστική ικανότητα και έμφαση σε μια ιδιαίτερη χρωματική γκάμα, ανασυστήνει θραύσματα του αθηναϊκού παρελθόντος με ένα τρόπο συσπειρωτικό και απελευθερωτικό.

Η έκθεση συνοδεύεται από έκθεση φωτογραφίας συγχρόνων φωτογράφων, με θέματα που παραπέμπουν στο ύφος και την αισθητική του ’60.

Συμμετέχουν οι: Γιώργος Θάνος, Γιώργος Καζάζης, Παναγιώτης Παναγάκης, Τάσος Σαλτερής, Ηλίας Τσαουσάκης, Τάσος Χαλκιόπουλος

Ειδική ενότητα περιλαμβάνει φυσικά τεκμήρια από τη δεκαετία του ’60 (περιοδικά, παιχνίδια, αντικείμενα διακοσμητικά και καθημερινής φύσης κ.ά.) ενώ θα υπάρξουν και παράλληλες εκδηλώσεις με ομιλίες/παρουσιάσεις με θέματα από την Αθήνα του ’60 και τον προβληματισμό που γεννά η σύγχρονη θεώρησή της.

Το TAF / the art foundation ιδρύθηκε τον Mάιο του 2009 ως ένα ανεξάρτητο πολιτιστικό εγχείρημα με άξονα τη συμμετοχική κουλτούρα, τον πειραματισμό και τη διερευνητικότητα. Μέσα στο επόμενα χρόνια εδραιώθηκε ως μια ανοιχτή πλατφόρμα πολιτιστικής παραγωγής και δράσης και, ταυτόχρονα, ως κομβικό σημείο συνάντησης ανθρώπων προσιτό και προσβάσιμο στο κοινό όλο το χρόνο. Το TAF αποτελεί σήμερα σημείο αναφοράς στον πολιτιστικό χάρτη της πόλης, έναν χώρο υλοποίησης εκθέσεων τέχνης και design, βιωματικών εργαστηρίων και δημιουργικών συνεργασιών. Στο κτίριο της Νορμανού σήμερα στεγάζονται η γκαλερί, το μπαρ και το πωλητήριο.

Επιμέλεια: Νίκος Βατόπουλος

Συντελεστές (Καλλιτεχνική Διεύθυνση T.A.F.): Ραλλού Αβραμίδου, Μαργαρίτα Καταγά

Κυκλοφορεί κατάλογος με τα έργα της Άρτεμης Χατζηγιαννάκη και κείμενα των Ζωής Βαΐου Θανάση Γιοχάλα, Νίκου Βατόπουλου, Μαρίας Καλτσά, Γιώργου Καζάζη, Ηλία Καφάογλου και Άρτεμης Χατζηγιαννάκη.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν:

Κυριακή 19/1 | Ομιλία Μαρία Καλτσά | 17.30

Παρασκευή 24/1 | Ομιλία Θανάση Γιοχάλα | 17.30

Παρασκευή 31/1 | Ομιλία Νίκου Βατόπουλου | 17.30

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, 17.00

Διάρκεια: 16 Ιανουαρίου – 3 Φεβρουαρίου

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 12.00-20.00

στο T.A.F./ the Art Foundation, Νορμάνου 5, Μοναστηράκι

Σχόλια

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews