Βιβλίο

«Βόλιος Εμβόλιος»

«Βόλιος Εμβόλιος»

Ένα αληθινό παραμύθι για τα εμβόλια με την υπογραφή του παιδιάτρου Δρ. Σπύρου Μαζάνη από τις εκδόσεις Σοκόλη

«Μα δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να κάνω τόσα πολλά εμβόλια κάθε τρεις και λίγο; Ένα δεν φτάνει; Και πώς είσαι σίγουρη ότι το εμβόλιο με προστατεύει;» Οι παραπάνω λογικές απορίες του μικρού Άρη, ο οποίος θα μπορούσε να είναι το οποιοδήποτε παιδί, αλλά και ο φόβος που φωλιάζει στην ψυχή του κάθε φορά που βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βελόνα, έγιναν η αφορμή για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου και ιδιαίτερα χρήσιμου παιδικού βιβλίου.

Είστε έτοιμοι να μάθετε όλη την αλήθεια και μόνο την αλήθεια για τον Βόλιο Εμβόλιο;

Ένας «μικρός» τεράστιος σύμμαχος της υγείας μας

Ο Βόλιος Εμβόλιος που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σοκόλη είναι το πρώτο παραμύθι, το οποίο μιλά για τη σημαντικότητα των εμβολίων, προσπαθώντας παράλληλα να καταπολεμήσει τις φοβίες των παιδιών αλλά και να καλλιεργήσει τόσο σε αυτά όσο και στους γονείς τη νοοτροπία ότι η πρόληψη μέσω του εμβολιασμού είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός τους σε θέματα υγείας.

Το υπογράφει ο γνωστός παιδίατρος Δρ Σπύρος Μαζάνης και η δημοσιογράφος υγείας Φλώρα Κασσαβέτη. Την εικονογράφηση έχει επιμεληθεί η εικαστικός Μαρία Κουτρουμπά, απόφοιτη της Σχολής Βακαλό.

Το παραμύθι είναι γραμμένο με φαντασία, σε απλό λόγο, φιλικό για τα παιδιά, ενώ κλείνει με ένα πλούσιο Παράρτημα (με δραστηριότητες για τα παιδιά, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ιστορία των εμβολίων, βιβλιογραφία) από τη Δρ Νάντια Κουρμούση, υπεύθυνη Ψυχικής Υγείας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ανατολική Αττική.

Η ιστορία του Βόλιου Εμβόλιου, αυτού του μικροσκοπικού πλάσματος που κατοικεί σ’ έναν μικρό σωλήνα γεμάτο κίτρινο, πράσινο, γαλάζιο ή ροζ υγρό έρχεται ίσως την πιο κατάλληλη στιγμή. Φτάνει μόνο να αναλογιστεί κανείς πως σήμερα υπάρχουν 350.000 ανεμβολίαστα παιδιά για ιλαρά στην Ελλάδα, και, σύμφωνα με την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, το αντιεμβολιαστικό κίνημα που ανταπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια θα αποτελέσει την αιτία για την επανεμφάνιση παλιών λοιμώξεων, λόγω άρνησης των γονιών να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Συγγραφείς: Δρ Σπύρος Μαζάνης (παιδίατρος), Φλώρα Κασσαβέτη (δημοσιογράφος)

Εικονογράφηση: Μαρία Κουτρουμπά

Επιστημονική συνεργασία: Νάντια Κουρμούση, Δρ Αγωγής Υγείας

Εκδόσεις: Σοκόλη

Σελίδες: 48

Τα πνευματικά δικαιώματα συγγραφής και εικονογράφησης θα δοθούν στο Κέντρο Διάγνωσης και παρακολούθησης ασθενών με Πρωτοπαθή Δυσκινησία Κροσσών, το μοναδικό στην Ελλάδα, που λειτουργεί στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» από το 2012 (ΦΕΚ 1911/Β) και στο οποίο εξετάζονται και παρακολουθούνται ετησίως περί τα 1700 βρέφη, παιδιά και έφηβοι, που πάσχουν από αδιάγνωστα ή χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος.

Δρ Σπύρος Μαζάνης

Αριστούχος διδάκτωρ ιατρικής και χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Είναι παιδίατρος και ιδιωτεύει στον Χολαργό και στο Ίλιον. Έχει βρεθεί ως καλεσμένος ομιλητής για παιδιατρικά θέματα στις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ενώ αρθρογραφεί σε διάφορα περιοδικά και site (Το Παιδί μου κι Εγώ, Παιδί και Νέοι Γονείς, Εγώ, tlife.gr κ.ά.). Είναι επίσημο μέλος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων, της Αμερικανικής Παιδιατρικής Εταιρείας, της Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής Ελλάδος και μέλος του ∆.Σ. της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής. Είναι πατέρας δύο παιδιών.

Φλώρα Κασσαβέτη

∆ημοσιογράφος υγείας και σύμβουλος αυτοβελτίωσης. Έχει συνεργαστεί ως συντάκτρια και αρχισυντάκτρια σε περιοδικά παιδιατρικού περιεχομένου, όπως Το Παιδί μου κι Εγώ και Παιδί και Νέοι Γονείς, και άλλα έντυπα ποικίλης ύλης. Εργάζεται ως αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και αρθρογραφεί στα site happymom.gr και thriveglobal.gr του Ομίλου Antenna. Συνεργάζεται για τη σύνταξη άρθρων και βιβλίων με κορυφαίους ειδικούς, ενώ έχει πάρει συνεντεύξεις από σημαντικό αριθμό επιστημόνων από τον χώρο της υγείας. Είναι συγγραφέας των βιβλίων Καλώς ήρθες, μωρό μου και Υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά κι άλλες 99 ερωτήσεις για τον έρωτα. Είναι μητέρα μίας κόρης.

 

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews