Βιβλίο

«Βραδιές τζαζ και άλλες ιστορίες με θέα το παρελθόν»

«Βραδιές τζαζ και άλλες ιστορίες με θέα το παρελθόν»

της Τριαντάφυλλης Πολίτη από τις εκδόσεις Βακχικόν

Τί κρύβει άραγε το κυνήγι της ευτυχίας; Πώς είναι να είσαι μετανάστης; Φοβάσαι περισσότερο τη μοναξιά ή μια σχέση εξάρτησης; Βρέθηκες ποτέ σε παρόμοιο δίλημμα; Πόσο εύκολο είναι να ζει κανείς με θέα το παρελθόν; Μπορεί μια πολυθρόνα να αποκτήσει προσωπικότητα στο πέρασμα του χρόνου; Υπάρχει αληθινή φιλία και πόσο πιθανό είναι να κρατήσει για πάντα; και τέλος… Έχεις ζήσει ποτέ μια βραδιά τζαζ; Μια νύχτα στη Σκωτία; Τι σε τρομάζει πιο πολύ; Η ζωή, ο θάνατος ή τα μυστήρια και τα φαντάσματα;

Στο βιβλίο αυτό, οι ήρωες, δέσμιοι των συναισθημάτων και των επιθυμιών τους, προσπαθούν να βρουν τον τρόπο να ζήσουν ξανά, διερχόμενοι μέσα από ένα παρελθόν που τους στοιχειώνει, γεμάτο έλλειψη, απώλεια και μοναξιά. Με φόντο τη Μεγάλη Βρετανία, την Ευρώπη αλλά και τον γαλάζιο ελληνικό ουρανό, ο αναγνώστης γίνεται μάρτυρας αυτής της διαρκούς και επίπονης αναζήτησης της ευτυχίας, πάνω σε έναν πλανήτη που δεν υπόσχεται ποτέ τίποτα.

ISBN: 978-960-638-265-9

Σελίδες: 138

Η Τριαντάφυλλη Πολίτη ξεκίνησε να ασχολείται με τη Δημιουργική Γραφή το 2009. Παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής σκέψης και γραφής, κάποια εκ των οποίων στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εκδώσει μία συλλογή διηγημάτων με τίτλο Snack Stories, η μετάφραση του οποίου βραβεύτηκε στον Διεθνή Διαγωνισμό Ελληνικής Λογοτεχνίας Video Poetica του Λονδίνου το 2020 και ένα μυθιστόρημα με τίτλο Την Πάτησες. Αγαπάει τα ταξίδια, τα γλυκά και τα βιβλία που την κάνουν να ελπίζει και να ονειρεύεται. Σήμερα ζει στην Αγγλία με την οικογένειά της. Διηγήματά της έχουν διακριθεί σε Διεθνείς διαγωνισμούς, έχουν συμπεριληφθεί σε ελληνικές συλλογές και δημοσιευτεί σε έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά και στα διαδικτυακά Fractalart και 121words.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews