Εκδηλώσεις

Βραβεία 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Βραβεία 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Με την ταινία The Road to Sparta (Μ. Βρετανία/Ελλάδα) του Barney Spender έριξε αυλαία την Κυριακή 27 Ιανουαρίου το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου. Ακολούθησε η τελετή λήξης και η απονομή των βραβείων, στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου Θόδωρος Αγγελόπουλος:

Βραβεία Ισότητας

Οι ταινίες I itsai Romni/Το κορίτσι γυναίκα (Ελλάδα) της Ευαγγελίας Γούλα και Belle de Nuit (Γαλλία) της Marie-Eve de Grave βραβεύτηκαν ομόφωνα και ισότιμα με τα βραβεία Ισότητας, ως οι καλύτερες που ανέδειξαν το ζήτημα των έμφυλων σχέσεων.

Επίσης, η κριτική επιτροπή έκανε ειδική αναφορά στην ταινία Punishment Island (Ιταλία) της Laura Cini.

Υπενθυμίζεται ότι η «Ισότητα των Φύλων» ήταν το κεντρικό αφιέρωμα του φετινού Φεστιβάλ, που συγχρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταρρύθμισης Δημοσίου Τομέα και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.).

Βραβεία Κοινού

Το Βραβείο Κοινού για το καλύτερο ελληνικό ντοκιμαντέρ, απονεμήθηκε στην ταινία Ένα Δέντρο Θυμάται του Κωνσταντίνου Φόλλα. Το βραβείο, αξίας 1.000 ευρώ, προσέφερε η SteFilm (παράγωγη DCP) για την επόμενη ταινία του νικητή.

Το Βραβείο κοινού για το καλύτερο ξενόγλωσσο ντοκιμαντέρ απονεμήθηκε στην ουγγρικής παραγωγής ταινία A Woman Captured, της Bernadett Tuza Ritter. Το βραβείο προσέφερε το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας.

Ειδικά βραβεία στο Guerrilla Voices (Κολομβία) του Sjoerd van Grootheest και στην ταινία Ζωγραφίζοντας (Ελλάδα) της Ιωάννας Νεοφύτου, δόθηκαν φέτος από επιτροπή φοιτητών του Τμήματος Αρχαιολογίας, Ιστορίας και Πολιτισμικής Διαχείρισης τουΠανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τα βραβεία φιλοτέχνησε ο γλύπτης Χρήστος Ρηγανάς.

Η βραδιά έκλεισε μουσικά με μελωδίες από την Κάτω Ιταλία και τη Νότια Μεσόγειο, που έπαιξε το κουιντέτο των Abbal.

To 5o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου σε αριθμούς:

12.500 θεατές

85 ντοκιμαντέρ

27 σκηνοθέτες

8 πόλεις

7 ταινίες video art

6 βραβεία

5 σεμινάρια

5 συνέργειες

1 Φεστιβάλ!

Σχόλια

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews