Βιβλίο

«Ξεφυλλίζοντας παλιές εφημερίδες- Τα καλύτερα της Παλιάς Αθήνας»

«Ξεφυλλίζοντας παλιές εφημερίδες- Τα καλύτερα της Παλιάς Αθήνας»

του Θωμά Σιταρά από τις εκδόσεις Μίνωας

Ο γνωστός αθηναιογράφος και μετρ της κοινωνικής ιστορίας και της καθημερινότητας της παλιάς Αθήνας, Θωμάς Σιταράς, αποτυπώνει την πραγματική ζωή των Αθηνών σε ένα πρωτότυπο ντοκιμαντέρ για την καθημερινή ζωή, μια διαδρομή με σκίτσα, χρονογραφήματα,γελοιογραφίες και αυθεντικά στιγμιότυπα της αθηναϊκής κοινωνίας.

Μέσα από αυτό το νοσταλγικό αλλά και διασκεδαστικό λεύκωμα θα γνωρίσουμε:

  • Απίστευτες ιστορίες από τις δικαστικές αίθουσες που μόνο η ζωή ξέρει και γράφει.
  • Τον Αθηναίο και την Αθηναία στην καθημερινή βιοπάλη μέσα από χαρακτηριστικά, για την εποχή, επαγγέλματα· τότε που η δουλειά δεν γινόταν μόνο με πρωτόγνωρο κέφι, αλλά σήμαινε πολλά περισσότερα.
  • Ιστορίες απείρου κάλλους για τα νυφοπάζαρα της Αθήνας, σπαρταριστές επιστολές νεανίδων για τον ιδανικό σύζυγο κ.ά.
  • Χορταστικές πληροφορίες για το φαγητό της εποχής εκείνης, στιγμιότυπα από κουζίνες σπιτιών και ατμοσφαιρικές ταβέρνες.
  • Τους τρόπους διασκέδασης τα ωραία αλλά και συνάμα άτακτα εκείνα χρόνια: θέατρο, σινεμά, πυγμαχικοί αγώνες, ιπποδρομίες.

ISBN: 978-618-02-1128-3

Σελίδες: 456

Επίσης από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορεί και Ημερολόγιο 2019 «Η Ελλάδα της νοσταλγίας Οι άνθρωποι και η καθημερινότητά τους» σε επιμέλεια του Θωμά Σιταρά

Πρόκειται για ένα ημερολόγιο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από διάφορες γωνιές της Ελλάδας της περιόδου 1880-1940, εμπνεόμενο από τα χρόνια τα παλιά, από μια άλλη Ελλάδα που τόσο συχνά νοσταλγούμε…

Εβδομαδιαίο Ημερολόγιο

ISBN: 978-618-02-1124-5

Σελίδες: 128

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, στις 21:00, θα γίνει και η παρουσίαση των δύο εκδόσεων στο Public Συντάγματος, με θέμα «Η πλατεία Συντάγματος και οι παλιές της ιστορίες».

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews