Θέατρο

“Ζ” του Βασίλη Βασιλικού και “Θεατές” του Μάριου Ποντίκα και πάλι στις σκηνές του Εθνικού Θεάτρου

“Ζ” του Βασίλη Βασιλικού και “Θεατές” του Μάριου Ποντίκα και πάλι στις σκηνές του Εθνικού Θεάτρου

Ζ, του Βασίλη Βασιλικού, Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», από τις 20 Σεπτεμβρίου για 16 παραστάσεις και Θεατές, του Μάριου Ποντίκα, Επί της Κεντρικής Σκηνής, από τις 21 Σεπτεμβρίου για 20 παραστάσεις 

Το θρυλικό μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού που αναφέρεται στα γεγονότα γύρω από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη την άνοιξη του 1963, επανέρχεται μετά την περυσινή του επιτυχία στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου!

Ο διεθνούς φήμης βραβευμένος συγγραφέας μας Βασίλης Βασιλικός καταγράφει, σε ένα μίγμα δημοσιογραφικής ακρίβειας και λογοτεχνικής μυθιστορίας, τα κρίσιμα γεγονότα, από την άφιξη του Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη μέχρι τη δικαστική έρευνα και τα πρώτα αποτελέσματά της. Ένα εκρηκτικό υλικό σε μια παράσταση που φωτίζει τον ψυχικό κόσμο των ηρώων και την ιδεολογική στάση του ανθρώπου που επιμένει να οραματίζεται έναν ειρηνικό και δίκαιο κόσμο, χωρίς να διστάζει μπροστά στον κίνδυνο και τις απειλές.

Παίζουν: Θανάσης Δήμου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιάννης Κότσιφας, Χριστίνα Μαξούρη, Κίτυ Παϊταζόγλου, Γιάννος Περλέγκας, Χάρης Φραγκούλης, Νικόλας Χανακούλας, Νίκος Χατζόπουλος

Πρώτη παράσταση: 20/9/2013, Τελευταία παράσταση: 6/10/2013

Ζ του Βασίλη Βασιλικού και Θεατές του Μάριου Ποντίκα και πάλι στις σκηνές του Εθνικού Θεάτρου

Ζ του Βασίλη Βασιλικού και Θεατές του Μάριου Ποντίκα και πάλι στις σκηνές του Εθνικού Θεάτρου

Θεατές, του Μάριου Ποντίκα, Επί της Κεντρικής Σκηνής, Από τις 21 Σεπτεμβρίου για 20 παραστάσεις

Η παράσταση που επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά μετά από μια πολύ επιτυχημένη περυσινή σεζόν φωτίζει το έργο του Μάριου Ποντίκα που, αν και γραμμένο 40 περίπου χρόνια πριν,  αποδεικνύεται εξαιρετικά επίκαιρο στη σημερινή κοινωνία διατηρώντας, με την καθαρή, οξεία ματιά του, μια συγκλονιστική δυναμική!

Σε ένα δωμάτιο ενός άθλιου ξενοδοχείου, ένας «θεατής» παρακολουθεί από μία τρύπα στον τοίχο το δράμα ενός ανάπηρου πρώην ταγμασφαλίτη και της γυναίκας του. Την τρομερή μαρτυρία του θα μοιραστεί στη συνέχεια με τη δική του σύντροφο καθώς το κοινό κρυφοκοιτάει τώρα τη δική του ιστορία.

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου

Παίζουν: Στεφανία Γουλιώτη, Νικόλας Παπαγιάννης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Νίκος Ψαρράς

Πρώτη παράσταση: 21 Σεπτεμβρίου 2013, Τελευταία παράσταση: 13 Οκτωβρίου 2013

Ειδική προσφορά: σε κάθε παράσταση και των δύο έργων, οι δέκα πρώτοι θα μπορούν να προμηθευτούν το εισιτήριο τους στην τιμή των 5€.

Τιμές εισιτηρίων: 15€, 12€ (Σύλλογοι), 10 (φοιτητικό), 5€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Ζ του Βασίλη Βασιλικού

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 21:00

Σάββατο 18:00 και 21:00

Κυριακή: 19:00

Θεατές, του Μάριου Ποντίκα

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 21:00

Σάββατο 17:30 και 21:00

Κυριακή: 19:00

 

Σχόλια

Θέατρο

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews