Κινηματογράφος

«1341 καρέ ερώτα και πολέμου» (1341 frames of love and war)

«1341 καρέ ερώτα και πολέμου» (1341 frames of love and war)

9 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους

Για ενάμιση χρόνο, ο καταξιωμένος φωτορεπόρτερ Μίσα Μπαρ-Αμ επέτρεψε την πρόσβαση στον σκηνοθέτη Ραν Ταλ στο τεράστιο αρχείο αρνητικών του. Αποτελούμενο εξ ολοκλήρου από εικόνες που ο Μπαρ-Αμ τράβηξε για περισσότερα από πενήντα χρόνια, η ταινία «1341 καρέ ερώτα και πολέμου» αποκαλύπτει το τεράστιο τίμημα που συνοδεύει την καταγραφή φρικαλεοτήτων και πολέμων.

Η ταινία «1341 καρέ ερώτα και πολέμου» προσφέρει το οικείο πορτρέτο ενός καλλιτέχνη καθώς και έναν στοχασμό για τη μνήμη, τη βία και την ταυτότητα. Πέρα από αυτό το αφηγηματικό αφιέρωμα, η ταινία προσφέρει μια μοναδική κινηματογραφική, οπτική και αισθητηριακή εμπειρία που διερευνά πώς να εμποτίσει τη φωτογραφία με κίνηση από τη μια πλευρά, ενώ παγώνει την κινηματογραφική κίνηση για να αποστάξει νόημα και συναίσθημα από την άλλη. Είναι ένα σύνθετο γράμμα αγάπης για τη δύναμη, την ομορφιά και τον τρόμο των φωτογραφικών εικόνων.

Από ένα αρχείο με πάνω από μισό εκατομμύριο αρνητικά που τραβήχτηκαν από τον πιο διάσημο πολεμικό φωτογράφο του Ισραήλ Μίσα Μπαρ-Αμ, το “«1341 καρέ ερώτα και πολέμου» αποκαλύπτει ένα επικό ταξίδι αυτοαμφισβήτησης και προβληματισμών μέσα από την κάμερα.

Η ταινία «1341 καρέ ερώτα και πολέμου» είναι ένα περίπλοκο γράμμα αγάπης για τη δύναμη, την ομορφιά και τον τρόμο των φωτογραφικών εικόνων.

Σκηνοθεσία: Ραν Ταλ

Σενάριο: Ραν Ταλ

Παραγωγοί: Ραν Ταλ, Σαρίγκ Πέκερ

Φωτογραφίες: Μίσα Μπαρ-Αμ

Μοντάζ: Νίλι Φέλερ

Πρωταγωνιστούν: Μίσα Μπαρ-Αμ, Μπάρακ Μπαρ-Αμ, Νίμροντ Μπαρ-Αμ

Διάρκεια: 1 ώρα 29 λεπτά

Σχόλια

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews