Εκδηλώσεις

5o Διεθνές Κινητήρας Choreography Lab

5o Διεθνές Κινητήρας Choreography Lab

Το Kinitiras Choreography Lab ξεκίνησε την Άνοιξη του 2011 με σκοπό να ανοίξει τις πόρτες στους επαγγελματίες χορευτές, ώστε να συνεχίσουν την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη. Πλέον, είναι σχεδιασμένο ως μια αυτόνομη μονάδα (μεταπτυχιακού επιπέδου), παρέχοντας περαιτέρω ανάπτυξη κάτω από την ιδέα της δια βίου μάθησης. Η συνολική διάρκειά του είναι 100 ώρες που περιλαμβάνουν εργαστήρια με διεθνούς φήμης καλεσμένους καλλιτέχνες και ανεξάρτητο χρόνο έρευνας και παραγωγής για την τελική παρουσίαση στο στούντιο. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποιητικό μάθησης με το ECTS, το οποίο αναφέρει αναλυτικά τις ώρες διδασκαλίας και τα αποτελέσματα ενώ, ταυτόχρονα, εισάγονται στην έννοια της στοχαστικής συγγραφής μέσω της προσωπικής σελίδας που θα διατηρούν στο blog του Lab (http://www.kinitiraschoreolab.blogspot.com). Τα αποτελέσματα του Lab παρουσίαζονται στο ευρύ κοινό σε μία παρουσίαση που λαμβάνει χώρα στο Κινητήρας Studio.

Το Kinitiras Choreography Lab, δημιουργώντας ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, είναι μία σημαντική καινοτομία στον κλάδο του χορού στην Ελλάδα. Eνθαρρύνει τους καλλιτέχνες να συμβαδίσουν με τα τρία χαρακτηριστικά της δημιουργικής παραγωγής: ιδέες, πρακτική και ανάλυση, στοιχεία αλληλοεξαρτώμενα στον καλλιτεχνικό πειραματισμό. Κεντρικός στόχος του Lab είναι να δημιουργηθεί μια κοινότητα καλλιτεχνών που θα συνεχίσει το διάλογο πέρα από τη χρονική κλίμακά του με σκοπό να αναπτυχθούν τα αποτελέσματα του Lab σε άλλο επίπεδο. Φέτος, γιορτάζοντας την 5η εκδοσή του, το Lab είναι στην ευχάριστη θέση να υποδεχθεί καλλιτέχνες που έχουν συμβάλει με κάποιο τρόπο σε όλα τα προηγούμενα, επιβεβαιώνοντας, έτσι, ότι, από την ίδρυσή του, το Lab έχει επιτύχει τη σημαντική αυτή πτυχή της αποστολής του.

Σημείωση: Λόγω του διεθνούς χαρακτήρα του προγράμματος, οι συναντήσεις θα διεξάγονται στα αγγλικά

Διαδικασία αιτήσεων

•             Υποβολή αίτησης και βιογραφικού σημειώματος. Αίτηση διαθέσιμη στο: http://kinitiraschoreolab.blogspot.gr/p/application-forms.html

•             Υποβολή video (youtube/vimeo κ.α)/ηλεκτρονικού δείγματος παράστασης

•             Προθεσμία συμμετοχής: Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

1-25 Ιουλίου 2014

Κόστος: Γιορτάζοντας το κλείσιμο των 5 χρόνων του Lab, η συμμετοχή μειώνεται φέτος για όλους στα 350 €

Περισσότερες πληροφορίες κι αναλυτικό πρόγραμμα:

http://kinitiraschoreolab.blogspot.gr/

Με την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου της Αθήνας.

Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, τηλ: 2109248328

Σχόλια

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews