Εκδηλώσεις

«Η Αθήνα ενός αθηναιογράφου»

«Η Αθήνα ενός αθηναιογράφου»

Έκθεση Φωτογραφίας του Νίκου Βατόπουλου στην αίθουσα Τέχνης «ena»Η Αίθουσα Τέχνης «ena» παρουσιάζει τις αθηναϊκές φωτογραφίες του δημοσιογράφου Νίκου Βατόπουλου σε μία ροή οπτικής αφήγησης που αποτυπώνει, επιλεκτικά και συνεκτικά, μία «εσωτερική» ματιά πάνω στην πόλη της Αθήνας.

Ο Νίκος Βατόπουλος έχει μία βαθιά και βιωματική σχέση με την Αθήνα, αποτυπωμένη σε πλήθος κειμένων, άρθρων, ερευνητικών αναζητήσεων και φωτογραφικών περιπλανήσεων.

Στην «Καθημερινή» έχει συνθέσει ένα πυκνό σώμα αθηναϊκής αρθρογραφίας που επιχειρεί να συνδέσει το παρελθόν με το μέλλον της πόλης μέσα από τα κανάλια της αστικής αυτογνωσίας.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται είναι ενδεικτικές αυτής ακριβώς της διαδρομής και συνθέτουν, σαν ψηφίδες, μία εκ νέου ανάγνωση της πόλης μέσα από ένα κάδρο συγκεκριμένου ύφους και ήθους.

Έμφαση δίνεται στη λεπτομέρεια, στη διπλή ζωή των κτιρίων, στην αύρα των δρόμων και στο άδηλο που γίνεται προφανές. Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες που, ως σώμα και στο σύνολό τους, προτείνουν μία εσωτερική επανασύνδεση με την Αθήνα ενεργοποιώντας τα τοπία προσωπικής μνήμης.

Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 28 Μάιου στις 19:00

Διάρκεια έκθεσης μέχρι το Σάββατο 28 Ιουνίου

Ώρες λειτουργίας εκθέσης: Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 11:00 – 21:00, Δευτέρα, Τετάρτη & Σάββατο: 11:00 – 16:00, Κυριακή & κάθε άλλη ώρα κατόπιν συνεννόησης

Οδος Καρορη Οδος Σκουφου Σινα 30

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews