Βιβλίο

«Αλέξανδρος και Εσπέρια μικρά διατριβή εις την εξαπάτησιν»

«Αλέξανδρος και Εσπέρια μικρά διατριβή εις την εξαπάτησιν»

του Κωνσταντίνου Τρικουνάκη από τις εκδόσεις Bell

Μια συναρπαστική ιστορία έρωτα και κατασκοπείας στην Κωνσταντινούπολη του 9ου αιώνα μ.Χ.

Το πρώτο του βιβλίο, με τον τίτλο Μίστικο, διακρίθηκε για τις ιστορικές του αναφορές στο 15ο διεθνές συνέδριο για την αραβοκρατία στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, ενώ αποσπάσματά του διδάχτηκαν στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τώρα, ο Κωνσταντίνος Τρικουνάκης έρχεται στις Εκδόσεις BELL με το νέο του καλοδουλεμένο ιστορικό μυθιστόρημα Αλέξανδρος και Εσπερία, μικρά διατριβή εις την εξαπάτησιν.

Την ιδέα για την υπόθεση την πήρε ο συγγραφέας από το εξακριβωμένο γεγονός πως στο Μπάρι της Ιταλίας περί το 900 μ.Χ. συνελήφθη από τους Ρωμαίους (Βυζαντινούς), που κατείχαν ακόμα την περιοχή, ένα κύκλωμα Σαρακηνών κατασκόπων. Στο Αλέξανδρος και Εσπερία οι μυθιστορηματικοί χαρακτήρες παρεισφρέουν στα πραγματικά γεγονότα κατά τον τρόπο που αρέσκεται να τους «φυτεύει» ο Κωνσταντίνος Τρικουνάκης, χωρίς όμως να αλλοιώνεται η ιστορία. Αποτέλεσμα; Ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα γεμάτο ίντριγκες, δολοπλοκίες, πάθη και ανατροπές, που ξεδιπλώνει άγνωστες, αλλά άκρως συναρπαστικές, πτυχές της ιστορίας μας.

Εκείνη είναι αποφασισμένη να ανταποδώσει όσα έχει υποφέρει από τους Βυζαντινούς. Θα πληγώσει το θηρίο στην καρδιά του! Η πανουργία, η σαγήνη και τα χρήματα που διαθέτει κάνουν το παράτολμο σχέδιό της να ευοδωθεί. Με επίκεντρο έναν οίκο διασκέδασης, στήνει ένα κύκλωμα κατασκόπων και δολιοφθορέων και εισχωρεί στην υψηλή ζωή της ρωμαϊκής πρωτεύουσας.

Εκείνος, ένας αξιωματικός με καθήκοντα αστυνόμου. Μορφωμένος, έξυπνος μα και παρατηρητικός, βρίσκεται στο κατόπι της. Και είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει έναν άγνωστο εχθρό.

Εκείνη γνωρίζει την ταυτότητά του, εκείνος βασίζεται μόνο στις σημειολογικές ικανότητές του. Το παιχνίδι εξελίσσεται θανάσιμο, ώσπου συμβαίνει αυτό που κανείς από τους δυο δεν είχε λογαριάσει στην αρχή…

Με φόντο την Κωνσταντινούπολη επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ξετυλίγεται μια συναρπαστική ιστορία έρωτα και κατασκοπείας, εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα σε πραγματικό ιστορικό πλαίσιο.

Σελίδες: 472

ΙSBN: 978-960-620-846-1

Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία στις 23 Οκτωβρίου 2020

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews