Μουσική

«Ανεμώνα»

«Ανεμώνα»

Το τραγούδι “Ανεμώνα” είναι η πρώτη προσωπική κυκλοφορία του μουσικού, τραγουδιστή και συνθέτη Ισίδωρου Πάτερου σε δική του μουσική και ερμηνεία.

Κυκλοφόρησε στις 28 Ιουλίου του 2020.

Ο ίδιος περιγράφει την εμπειρία της δημιουργίας του κομματιού με το παρακάτω σημείωμα:

«Η «Ανεμώνα» γράφτηκε πριν κάποια χρόνια για το παιδικό παραμύθι της Τόνιας Μασουρίδου «επτά μελωδικές ιστορίες» και κυκλοφόρησε σε μια πρώτη μορφή σε βιβλίο-cd το 2016. Η ιστορία της με συγκίνησε εξαρχής: ένα εσωτερικό, μαγικό ταξίδι, στο οποίο μας προσκαλεί ένα πρόσωπο που μας αγαπά αληθινά, με σκοπό να θυμηθούμε κάτι απ´ τον αλλοτινό μας, ανώτερο Εαυτό…

Ίσως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για ´μενα κατά την μελοποίηση, ήταν αυτή η αντίθεση της μουσικής με τον στίχο ενός παραμυθιού, διότι αντιθέτως, κάθε προσπάθειά μου να γράψω κάτι με την πρόθεση «να αρέσει σε μικρά παιδιά», με ξενέρωνε τελείως! Όλοι παιδιά είμαστε τελικά και τα αληθινά πράγματα μας συγκινούν, έτσι απλά…

Το ηχητικό τοπίο της «Ανεμώνας» είναι παιγμένο μόνο από ακουστικά όργανα, ηχογραφημένα στα 432 hz , σαν έρευνα για το τί μας προκαλεί τελικά αυτή η συχνότητα.

Ευχαριστώ από την καρδιά μου όλους τους φίλους και συνεργάτες μου που εργάστηκαν για την «Ανεμώνα» μας, κάποιοι από αυτούς και αφιλοκερδώς!

Υγ: Το βίντεο είναι και ένας φόρος τιμής στον παπαγάλο μου, τον Ντοστογιέφσκυ, που ήταν ένας από τους εφηβικούς μου φίλους και δυστυχώς τον έχασα από πνευμονία…

Καλή σας ακρόαση/θέαση φίλοι μου!»

Ισίδωρος Πάτερος 28/7/2020

Μουσική, ενορχήστρωση, ερμηνεία: Ισίδωρος Πάτερος

Στίχοι: Τόνια Μασουρίδου

Ακουστικές κιθάρες: Ισίδωρος Πάτερος

Κοντραμπάσο, bass percussion: Θεόδωρος Κουέλης

Ηχογράφηση οργάνων: Νίκος Παπαδόπουλος

studio Ηχογράφηση φωνής: Θάνος Μπίκος

(illusions studio) Μίξη: Θάνος Μπίκος

(illusions studio) Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος

(sweetspot studio) Video Animation: Oddbleat

Εξώφυλλο: Oddbleat

Κρητικής καταγωγής, γεννημένος στην Αθήνα το 1991.Σπούδασε κλασική κιθάρα (πτυχίο με άριστα) με δάσκαλο τον Ε. Ασημακόπουλο, oύτι και θεωρητικά της ελληνικής μουσικής με τον Χ.Τσιαμούλη, τρίχορδο μπουζούκι με τον Σ.Γκούμα, παραδοσιακό τραγούδι με την Κ.Παπαδοπούλου και βυζαντινή μουσική με τον Χ.Τσιαμούλη και τον Δ.Φιστουρή. Είναι αυτοδίδακτος σε διάφορα έγχορδα, κυρίως νυκτά όργανα.

Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο Θεατρικό Εργαστήρι της Ελένης Σκότη. Συμμετείχε άλλοτε ως ηθοποιός, μουσικός ή συνθέτης σε διάφορες θεατρικές- μουσικοθεατρικές παραστάσεις: «La Chunga» -για την οποία ήταν υποψήφιος από το κοινό για το βραβείο μουσικής σύνθεσης του Αθηνοράματος-, «Αθηνά Χατζηεσμέρ ετών 17», «Η νοσταλγία ενός ρεμπέτη», «Ερωτόκριτος» (σε δύο εκδοχές), «Τρωάδες», «Η Αυλή των Θαυμάτων», «Στην Σμύρνη κάποτε» κ.α. (Θέατρο Επί Κολωνώ, Κεντρική Σκηνή-Black Box, Cabaret Voltaire, Quilombo, Θέατρο της Ημέρας, Πειραιώς 260, Ρωμαϊκό Ωδείο Κω κ.α.)

Πρωτοπαρουσίασε δική του μουσική στο Athenaeum (2008). Συμμετείχε στους δίσκους των: Χ.Τσιαμούλη «Σαν παιδικό παιχνίδι», Μ.Μεναχέμ «Αλληλουχία» (ως ενορχηστρωτής και μουσικός) στο βιβλίο-δίσκο της Τόνιας Μασουρίδου “Επτά μελωδικές ιστορίες” ως συνθέτης και ερμηνευτής, στον δίσκο των Σπύρου Κουρκουνάκη και Μιχάλη Μπουρμπούλη «Σσστ!… μας κοιτάζει η κάμερα» ως μουσικός, στον δίσκο του Λάκη Παπαδόπουλου με την Αρλέτα «Η γιαγιά μου μαγειρεύει όνειρα τηγανητά», ως μουσικός (νυκτά έγχορδα) κ.α.

Το Δεκέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε ως ερμηνευτής το single «Καληνύχτα» (μουσική: Χρήστος Νικολόπουλος/ στίχοι: Θοδωρής Γραμμένος), από την εταιρεία «Το Ρήμα», σε πλούσια ενορχήστρωση του Γιώργου Καραγιάννη.

Τον Ιούλιο του 2020 κυκλοφόρησε σε δική του παραγωγή το τραγούδι «Ανεμώνα», σε μουσική, ενορχήστρωση κι ερμηνεία του ιδίου και στίχους της Τόνιας Μασουρίδου.

Έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές (Half Note Jazz Club, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Πόλις Art Café, Ρυθμός Stage, Μπουάτ Απανεμιά, Πολυχώρος Αλεξάνδρεια, Χυτήριο, Χαμάμ, Χίλιες και δυο νύχτες, Πέραν Kαφέ Aμάν, Passport, Σταυρός του Νότου, Ιερά Οδός, θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης, Μέγαρο Μουσικής κ.α.).

Έχει συνεργαστεί ως μουσικός και ερμηνευτής με τους: Χρήστο Νικολόπουλο, Λουκά Θάνο, Νίκο Καλογερόπουλο, Γιώτα Γιάννα, Β.Λέκκα, Δ.Κοντογιάννη, Σ.Λέκκα, Κωνσταντίνα, Κ. Δουμουλιάκα, Α. Κούκα, Α.Τσεκούρα, Μ.Κώστογλου, , Ν.Τατασόπουλο, Π.Στεργίου, Β.Λιόλιο, Ν.Νεοφυτίδη, κ.α. καθώς και με την Ρεμπέτικη Κομπανία “Οι Παραπεταμένοι”.

Έχει παίξει μουσική σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Έχει διδάξει επί δύο χρόνια στο τμήμα ελληνικής μουσικής του Ωδείου Αθηνών τρίχορδο μπουζούκι και λαϊκή κιθάρα.

Έχει δημιουργήσει το μουσικό σχήμα «Χάρισμα», με το οποίο εμφανίζεται σε Φεστιβάλ και μουσικές σκηνές της Αθήνας.

Από το 2017, στα πλαίσια του φεστιβάλ «Αύγουστος στην Βισταγή» (στο οποίο είναι συνιδρυτής) καθιέρωσε την μουσική εκδήλωση «Απ΄την Πόλη ως την Κρήτη», παίζοντας και τραγουδώντας στο ευρύ φάσμα της ελληνικής μουσικής, στην Βισταγή Αμαρίου, τόπο καταγωγής του.

Είναι μουσικός παραγωγός στον ngradio.gr από το 2010 (διεθνώς βραβευμένος διαδικτυακός σταθμός με το International Web Award 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 με σπουδαίες συνεργασίες όπως με τους Chris King, Adamo, Eric Burdon κ.α.) και έχει πάρει δεκάδες συνεντεύξεις από σημαντικούς Έλληνες μουσικούς και προσωπικότητες της τέχνης, στην εκπομπή «Ήχος, το τελικό σύνορο».

Μουσική

Περισσοτερα στην κατηγορια Μουσική

  • «Θα ‘δινα τα πάντα!»

    Ο Αγγελος Ανδριανός, ο ερμηνευτής με την αισθαντική φωνή και την ξεχωριστή χροιά μετά από τα εξαιρετικά...

  • «Έλα»

    Πέρα από την εξαιρετική ερμηνεία της Σαλίνας ακούστε με ιδιαίτερη προσοχή και την ευαίσθητη αλλά ταυτόχρονα και...

  • «60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος»

    Ο Χρήστος Νικολόπουλος γιορτάζει με μία μεγάλη περιοδεία τα 60 του χρόνια στον πολιτισμό! Ο Χρήστος Νικολόπουλος,...

  • «Πάμε Να Φύγουμε»

    O Χρήστος Κούρτογλου επανέρχεται στο μουσικό προσκήνιο κυκλοφορώντας το νέο single από το επερχόμενο άλμπουμ του, με...

Copyright © 2015-2016 Clevernews