Βιβλίο

«Αραπιάν Τσαρσί-Αθήνα»

«Αραπιάν Τσαρσί-Αθήνα»

του Πάρι Μηλίτση από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Ένα δυνατό μυθιστόρημα που θα σας ταξιδέψει

Ένα ταξίδι στον χρόνο και τον τόπο, ένα οδοιπορικό σκέψεων, συναισθημάτων, εικόνων, αλλά και μεγάλων ανατροπών είναι το «Αραπιάν Τσαρσί-Αθήνα» του Πάρι Μηλίτση που κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Πρόκειται για ένα δυνατό κοινωνικό μυθιστόρημα, το οποίο διαδραματίζεται στο σήμερα, έχει όμως και ιστορικά στοιχεία από την εποχή της καταστροφής της Σμύρνης. Άλλωστε από την Μικρά Ασία, εκατό χρόνια πριν, ξεκινούν τη δράση τους οι τρεις γυναίκες που γέννησε η φαντασία του συγγραφέα, τα μυστικά των οποίων παραδίδονται στη δίνη του χρόνου, όχι όμως και στη λήθη του. Θα χρειαστεί ένας αιώνας για ν’ αρχίσει να βγαίνει στο φως η αλήθεια. Με όποιο τίμημα…

Ο πρόεδρος ενός πολυεθνικού ομίλου κάνει προσπάθειες για να αποφύγει τη διάλυση της οικογένειάς του. Βρίσκει τρόπους για να επιστρέψει ο γιος του στην Ελλάδα και προβαίνει σε σημαντικές αποκαλύψεις σχετικά με το παρελθόν του.

Ένας καθηγητής πανεπιστημίου, σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών, γνωρίζει μια όμορφη φοιτήτρια και έρχεται αντιμέτωπος με το δίλλημα της απιστίας.

Μια σύζυγος προσβάλλεται από μία ανίατη αρρώστια. Ο κόσμος της καταρρέει και μόνο όταν έρχεται αντιμέτωπη με διάφορα υπαρξιακά ζητήματα καταφέρνει να ανακτήσει την ψυχική της ισορροπία.

Μια κοπέλα, που έχει κακοποιηθεί στην εφηβική της ηλικία, βρίσκει ικανοποίηση καταστρέφοντας συναισθηματικά τους άντρες που την ερωτεύονται.

Νεαροί φοιτητές προσπαθούν να αλλάξουν τον κόσμο, αδιαφορώντας για τα μέσα που χρησιμοποιούν και για τις συνέπειες των πράξεών τους.

Μια μαθήτρια του Ομήρειου Παρθεναγωγείου από την εποχή της παλιάς Σμύρνης, περιγράφει στο ημερολόγιό της τις τραγικές ημέρες της καταστροφής, κλείνοντας μέσα στις σελίδες του το δικό της μυστικό.

Ενέργειες τρομοκρατικές, πράξεις παράνομες, ηθικά διλλήματα, όνειρα ανεκπλήρωτα, έρωτες, μίση, θάνατοι, τραυματισμοί, εγκλήματα… Και όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους με μεγάλα μυστικά που βαραίνουν τις ζωές των πρωταγωνιστών μέχρι τη στιγμή που θα βγουν στην επιφάνεια και θα επέλθει η λύτρωση.

Σελίδες: 472

Ο Πάρις Μηλίτσης σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας και στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας. Έκανε μεταπτυχιακά στη Σχολική Ψυχολογία της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και μεταπτυχιακές επιμορφώσεις στη Συμβουλευτική και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

Θεωρεί τον εαυτό του τυχερό γιατί αυτά που σπούδασε μπόρεσε και να τα εξασκήσει. Εργάστηκε ως δάσκαλος, καθηγητής Οικονομικών και Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Έγραψε σχολικά βοηθήματα για μαθητές Λυκείου, ένα παιδικό μυθιστόρημα και μυθιστορήματα για ενήλικες.

Πιστεύει πως αυτή η ποικιλία γνώσεων και επαγγελμάτων λειτούργησε δημιουργικά μέσα του.

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

 • «Αθέατος πόνος»

  της Emily Wells από τις εκδόσεις Ίκαρος Μία συναρπαστική καταγραφή της χρόνιας ασθένειας, που εξερευνά την πολύπλοκη...

 • «Ο Βασιλιάς της Αλαζονείας»

  της Ana Huang από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος Μετά τον Βασιλιά της Οργής, η μπεστ σέλερ συγγραφέας Άννα...

 • «Οικογένεια Άντερσον»

  Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Ευλαμπίας Τσιρέλη σε εικονογράφηση του Αλέκου Παπαδάτου. Ένα...

 • «Ρίζες»

  του Γιάννη Ρούσου από τις εκδόσεις Λέμβος Η ζωή ενός ανθρώπου είναι μια συνεχής ακολουθία στιγμών. Έτσι,...

Copyright © 2015-2016 Clevernews