Εκδηλώσεις

«Astor Piazzolla: Nuevo Tango»

«Astor Piazzolla: Nuevo Tango»

100 Χρόνια από τη Γέννηση του Αργεντίνου θρύλου 

Ένα μοναδικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του θρυλικού Astor Piazzolla  φιλοξενεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. 

Η Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα και ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Αθηνών («ΦΑ») παρουσιάζουν ένα μοναδικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του θρυλικού Astor Piazzolla. 

Ο Αργεντίνος συνθέτης και μπαντονεονίστας γεννήθηκε στο Μαρ Ντελ Πλάτα το 1921 από Ιταλούς μετανάστες γονείς, αφήνοντας την τελευταία του πνοή το 1992 στο Μπουένος Άιρες. 

Οι συνθέσεις του έφεραν επανάσταση στο παραδοσιακό Αργεντίνικο Ταγκό, ενσωματώνοντας σε αυτό στοιχεία της Κλασσικής και Τζαζ Μουσικής, δημιουργώντας το Tango Nuevo (Νέο Ταγκό).  

Πρόγραμμα: 

Estaciones Porteñas 

Fugata 

Oblivion 

Adios Nonino   

Milonga del Angel  

Tango del Diablo  

Yo Soy Maria  

Libertango  

Ο Astor Piazzolla έδωσε την τελευταία του συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στην Αθήνα στις 3 Ιουλίου 1990, με το Μάνο Χατζιδάκι να διευθύνει την Ορχήστρα των Χρωμάτων. 

Ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου και οι συνεργάτες του αρχιμουσικοί Roman Gomez (Bandoneon), Γιάννης Γεωργιάδης (Βιολί), Γιώργος Ντινάκος (Ηλεκτρική Κιθάρα), και Βασίλης Παπαβασιλείου (Κοντραμπάσο), αποτείνουν φόρο τιμής στον μεγάλο συνθέτη παρουσιάζοντας μερικά από τα σημαντικότερα έργα του σε αυθεντικές εκτελέσεις. Guest Star η τραγουδίστρια Odalis Palma. Με την ευγενική παραχώρηση της οικογένειας του Astor Piazzolla θα προβάλουν επίσης σπάνια αδημοσίευτα βιντεοντοκουμέντα. 

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 

Ώρα έναρξης 20.00 

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά 

Σχόλια

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews