Κινηματογράφος

«Χωρίς Οικογένεια» (Remi: Sans Famille)

«Χωρίς Οικογένεια» (Remi: Sans Famille)

14 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από την Feelgood

Βασισμένη στο ομώνυμο κλασικό αριστούργημα της γαλλικής λογοτεχνίας του Έκτορα Μαλό, που έχει μεγαλώσει γενιές παιδιών σε όλο τον κόσμο, η ταινία «Χωρίς Οικογένεια» μεταφέρει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του μικρού Remi σε μια σύγχρονη, επική ταινία με μοντέρνο αέρα, υπέροχα σκηνικά, νοσταλγική ατμόσφαιρα και μια συγκινητική και πάνω απ’ όλα αισιόδοξη ιστορία ενηλικίωσης για μικρούς και μεγάλους. Στη γαλλική υπερπαραγωγή πρωταγωνιστούν οι Daniel Auteuil (Caché) και ο πρωτοεμφανιζόμενος νεαρός Maleaume Paquin πλάι στους Virginie Ledoyen (8 Femmes), Jacques Perrin (Les choristes) και Ludivine Sagnier (Swimming Pool). Την εξαιρετική αυτή κινηματογραφική μεταφορά με την παραμυθένια αίσθηση και τα διαχρονικά μηνύματα υπογράφει ο ταλαντούχος Antoine Blossier (Proie).

Ο Remi, ένα ορφανό αγόρι, μεγαλώνει με τη θετή του μητέρα, την ευγενική MrsBarberin, μέχρι που την αποχωρίζεται στα δέκα του χρόνια και βρίσκεται υπό την επιμέλεια του Vitalis, ενός μυστηριώδους περιπλανώμενου θιασάρχη. Κοντά του, ο Remi σκληραγωγείται στη δύσκολη ζωή του περιπλανώμενου θιάσου, όπου τραγουδάει για να κερδίσει το ψωμί του. Με παρέα τον πιστό του σκύλο Capi και τη μικρή μαϊμού JoliCoeur, ο Remi θα περιηγηθεί στη Γαλλία και μέσα από γνωριμίες, φιλίες, αλλά και μοναξιά, θα καταλήξει να μάθει το μυστικό της καταγωγής του.

Διάρκεια: 105’

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Antoine Blossier

Παίζουν: Daniel Auteuil, Maleaume Paquin, Virginie Ledoyen, Jonathan Zaccaï, Jacques Perrin, Ludivine Sagnier, Albene Masson, Simon Armstrong, Rupert Wynne-James, Lisa Chabot

Μουσική: Romaric Laurence

Με την υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe Media

To βιβλίο «ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» του Έκτορα Μαλό κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ σε μετάφραση της Ζωρζ Σαρρή.

Σχόλια

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews