Θέατρο

«Οι δανειστές»

«Οι δανειστές»

Το πασίγνωστο έργο του Α. Στρίντμπεργκ από την Εταιρεία θεάτρου και πολιτισμού “x-act” στο θέατρο Αλκμήνη

Η εταιρεία θεάτρου και πολιτισμού “x-act”, που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2011 από την Κορίνα Χρυσάιδου και τον Γιώργο Χαρατζά, ετοιμάζει τη νέα της παραγωγή: Οι Δανειστές του Α. Στρίντμπεργκ σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ.

Ένας καθηγητής και απατημένος πρώην σύζυγος μιας φιλελεύθερης και γοητευτικής γυναίκας επισκέπτεται τον καλλιτέχνη και ασθενικό νυν σύζυγό της στο θέρετρο όπου το ζευγάρι διαμένει. Αφού ο επισκέπτης κερδίσει την εμπιστοσύνη του νυν συζύγου αποκρύπτοντάς του την αληθινή του ταυτότητα, στήνει στο ζευγάρι ένα άγριο παιχνίδι εξακρίβωσης της πίστης και αγάπης που τρέφει ο ένας για τον άλλον, με σκοπό να διαλύσει τη σχέση τους και να εκδικηθεί ανελέητα για την προδοσία και το διασυρμό που υπέστη.

Είναι η τέταρτη παραγωγή της εταιρείας. Η πρώτη, με τον τίτλο «Γένους Θηλυκού», περιλάμβανε και πάλι κείμενα του Α. Στρίντμπεργκ («Μητρική Αγάπη» και «Η Πιο Δυνατή» σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ) και παίχτηκε στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης τον Ιούνιο του 2011. Η δεύτερη παραγωγή της εταιρείας ήταν ο «Έγιολφ» του Χ. Ίψεν, μικρή διασκευή του «Μικρού Έγιολφ», σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ που παίχτηκε στο Θεατρικό χώρο «Βρυσάκι» στην Πλάκα τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2013. Η παράσταση αυτή οδήγησε στην τρίτη παραγωγή της εταιρείας: την διασκευή του «Μικρού Έγιολφ» σε κινηματογραφικό σενάριο και τα γυρίσματα ταινίας μεγάλου μήκους τον Ιούλιο του 2013 σε σκηνοθεσία του μόνιμου συνεργάτη της εταιρείας Σπύρου Διαμάντη. Η ταινία βρίσκεται στο στάδιο του μοντάζ.

Η θεατρική ομάδα “x-act” χρησιμοποιεί στη δουλειά της αποκλειστικά τη μέθοδο αλλά και τη φιλοσοφία υποκριτικής της τεχνικής του Ντέιβιντ Μάμετ, που ονομάζεται «Πρακτική Αισθητική». Και η Κορίνα και ο Γιώργος σπούδασαν αυτήν την τεχνική στην σχολή του Ντέιβιντ Μάμετ (Atlantic Theater Company Acting School New York) και τη διδάσκουν στην Ελλάδα από το 2007. Η τεχνική διδάσκεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης.

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Σκηνοθεσία: x-act, Σπύρος Διαμάντης

Ηθοποιοί: Κορίνα Χρυσάιδου, Γιώργος Χαρατζάς, Κωνσταντίνος Μάρκελλος

Σκηνικά-κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος

Μουσική: Νίκος Βίττης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 5 Απριλίου έως και Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 (εξαιρείται το Σαβ/κο του Πάσχα), στις  21.00

Τιμές Εισιτηρίων: 10€ κανονικό, 8€ φοιτητικό, 5€ ατέλειες/άνεργοι ΟΑΕΔ

Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά

Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 12, Πετράλωνα,  τηλ.: 210 3428650 (μετά τις 17.00), κιν. 698 3130794

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews