Μουσική

Δεκαπενταύγουστος στο «Πέραν» με τον Νίκο Τατασόπουλο σε μια «Ρεμπέτικη Μυσταγωγία»

Δεκαπενταύγουστος στο «Πέραν» με τον Νίκο Τατασόπουλο σε μια «Ρεμπέτικη Μυσταγωγία»

Την Δευτέρα 15 Αυγούστου, στις 22.00, το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» γίνεται «πέρασμα» που οδηγεί στο μαγικό κόσμο του ρεμπέτικου, με τον Νίκο Τατασόπουλο-μπουζούκι, τον Νώε Ζαφειρίδη-κιθάρα/τραγούδι και την ξεχωριστή φωνή της Ντένιας Κουρούση.

O Νίκος Τατασόπουλος γεννήθηκε στις Η.Π.Α. Ξεκίνησε να παίζει μπουζούκι και να εμφανίζεται δημόσια με τον πατέρα του –το βιρτουόζο και συνθέτη Γιάννη Τατασόπουλο- από την ηλικία των τριών ετών. Έχει σπουδάσει, επίσης, κλασικό πιάνο και τζαζ κιθάρα. Η τεχνική του θεωρείται σχολή για Έλληνες και ξένους. Έχει εμφανιστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ηχογραφεί και διδάσκει μουσική. «Πλέκοντας» αριστοτεχνικά τη ρεμπέτικη και λαϊκή μουσική μας με δυτικά ακούσματα, αποδεικνύει με το ύφος και την τεχνική του ότι η μουσική δεν έχει σύνορα, ότι είναι η κοινή γλώσσα όλων των ανθρώπων.

Ο Νώε Ζαφειρίδης είναι διπλωματούχος κιθάρας από το Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας (Άριστα) και Βυζαντινής Μουσικής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Πειραιά (Άριστα). Ως σολίστ στο μπουζούκι συνεργάστηκε με τους Μαριώ, Χρήστο Τσιαμούλη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Σοφία Παπάζογλου, Μαρία Φαραντούρη, Μανώλη Μητσιά, Έλλη Πασπαλά, Αλίκη Καγιαλόγλου, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Γιώργο Σταυριανό. Συχνές επίσης είναι και οι εμφανίσεις του με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, σε διάφορες παραστάσεις. Ιδρυτικό μέλος του Συγκροτήματος Μπουζουκιών «Δρόμος».

Η Ντένια Κουρούση κατάγεται από την Πάρο. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις αξιολογότερες φωνές της γενιάς της, και όχι μόνο. Αν και πολύ νέα, έχει αρκετά χρόνια παρουσίας στην υπάρχουσα ρεμπέτικη μουσική σκηνή και έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους μουσικούς του είδους. Το 2011 κυκλοφόρησε το cd «Ντένια Κουρούση: Τι παράξενη κοπέλα», από την protasis, σε ενορχήστρωση Δημήτρη Κοντογιάννη, με επανεκτελέσεις άγνωστων μέχρι πρόσφατα, αλλά πια πολύ αγαπημένων ρεμπέτικων τραγουδιών.

Είσοδος: 3,00 ευρώ/άτομο.

«Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», Λεωφόρος  Δεκελείας 20,  Νέα Χαλκηδόνα, τηλ. 210-25.33.896

Περισσοτερα στην κατηγορια Μουσική

Copyright © 2015-2016 Clevernews