Βιβλίο

«Εξαίσιο πτώμα»

«Εξαίσιο πτώμα»

της Αγκουστίνα Μπαστερρίκα από τις εκδόσεις Πατάκη

Η ξαφνική εμφάνιση ενός θανατηφόρου ιού που προσβάλλει τα ζώα μεταβάλλει αμετάκλητα τον κόσμο: Από τα θηρία μέχρι τα κατοικίδια πρέπει όλα να θανατωθούν συστηματικά, ενώ το κρέας τους δεν μπορεί να καταναλωθεί. Οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν την κατάσταση με μια δραστική απόφαση: νομιμοποιούν την εκτροφή, την αναπαραγωγή, τη σφαγή και την επεξεργασία ανθρώπινου κρέατος. Ο κανιβαλισμός γίνεται νόμος και η κοινωνία έχει διαιρεθεί σε δύο ομάδες: σ’ αυτούς που τρώνε και σ’ αυτούς που τρώγονται. Ο Μάρκος Τέχο, γενικός υπεύθυνος της μονάδας επεξεργασίας κρέατος Κριγκ, είναι ένας αινιγματικός γραφειοκράτης. Την ημέρα που δέχεται ως δώρο μια γυναίκα εκτροφής για κατανάλωση, ο πειρασμός τον μεταμορφώνει επικίνδυνα, σπρώχνοντάς τον να παραβεί τους νόμους βαδίζοντας στην κόψη του ξυραφιού.

Σ’ αυτή την ανελέητη δυστοπία –κτηνώδη όσο και διεισδυτική, αλληγορική όσο και ρεαλιστική– η Μπαστερρίκα εμπνέει, με την εκρηκτική μυθοπλαστική της δύναμη, άκρως επίκαιρες δημόσιες συζητήσεις.

Μετάφραση: Χριστίνα Θεοδωροπούλου

ISBN: 978-960-16-9802-1 

Σελίδες: 272

Η Αγκουστίνα Μπαστερρίκα γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες το 1974. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες και είναι σήμερα μια από τις σημαντικότερες συγγραφείς της γενιάς της στην Αργεντινή. Το Εξαίσιο πτώμα είναι το τρίτο της βιβλίο, πρωτοκυκλοφόρησε το 2017, έχει μεταφραστεί με εξαιρετική επιτυχία σε 8 γλώσσες και τιμήθηκε, μεταξύ άλλων, με το βραβείο Clarín Novela. Είναι συνδιοργανώτρια του κύκλου τέχνης Siga al Conejo Blanco (www.sigaalconejoblanco.com) καθώς και εργαστηρίων ανάγνωσης.

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews