Θέατρο

«Φτερά μπεκάτσας»

«Φτερά μπεκάτσας»

Παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Θανάση Βαλτινού από την ομάδα 4Frontal

– Να σου πω, είπε ο Γιάννης. – Να μη μου πεις, είπε η Ράνια. – Ακούς; είπε ο Γιάννης. – Όχι, είπε η Ράνια. – Είπες ότι τελειώσαμε, εντάξει; – Ναι, είπε η Ράνια. – Και θέλω το πουλόβερ μου να φύγω, είπε ο Γιάννης. – Στο διάολο, είπε η Ράνια. Κι άρχισε να κλαίει με λύσσα.

Ο Γιάννης και η Ράνια σε λίγη ώρα θα χωρίσουν. Πριν από αυτό θα κατασπαράξουν ο ένας τον άλλον σε μια σφοδρότατη αντιπαράθεση, με φόντο την Αθήνα και την Ελλάδα των αρχών της δεκαετίας του ’90.

Τα «Φτερά Μπεκάτσας» διαδραματίζονται σε μία περίοδο όπου οι καθημερινές ανάγκες των Ελλήνων έχουν πολλαπλασιαστεί απροσδόκητα εξαιτίας της υποτιθέμενης ευημερίας, καθώς η περίφημη εποχή της αλλαγής συμπαρασύρει στο διάβα της θεσμούς και αξίες. Με σφιγμένα δόντια ακούμε τους ήρωες να αρθρώνουν με καθημερινό και τραχύ λόγο αλληλοκατηγορίες σε μια καθόλα συνηθισμένη διαμάχη που ηχεί στα αυτιά μας τόσο οικεία, όσο μια τηλεόραση ανοιχτή σ’ ένα συνοικιακό μπαλκόνι.

Σε μια μικροαστική κουζίνα ο Θανάσης Βαλτινός χωράει μια ολόκληρη εποχή. Μια εποχή μαζί με την ηθική που μας κληροδότησε, την ελληνική οικογένεια που ακόμα προσπαθούμε να διαπραγματευτούμε αλλά και τον θάνατο ενός έρωτα, που είναι πάντα επίκαιρος.

Σκηνοθεσία: Θανάσης Ζερίτης

Επιμέλεια κίνησης: Πάνος Τοψίδης

Επιμέλεια βίντεο: Σελήνη Παπαγεωργίου, Μιχάλης Μαθιουδάκης

Τραγούδι παράστασης: Σπύρος Γραμμένος

Παίζουν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Ελένη Τσιμπρικίδου

Διάρκεια: 70 λεπτά

24.01.2020 – 12.04.2020

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 21:15, Σάββατο 21:25, Κυριακή 18:30

Τιμές Εισιτηρίων: Παρασκευή κανονικό 13€, μειωμένο 10€, Σάββατο-Κυριακή κανονικό 15€, μειωμένο 12€

Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα, τηλ.: 2109212900

Σχόλια

Θέατρο

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews