Κινηματογράφος

«Φυγή» (Flee)

«Φυγή» (Flee)

Από 3 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από τη StraDa

Η πολυβραβευμένη ταινία κινουμένων σχεδίων FLEE | ΦΥΓΗ ο απόλυτος κινηματογραφικός θρίαμβος στα Φεστιβάλ Καννών, Sundance, Animasyros αλλά και στα ευρωπαϊκά βραβεία κινηματογράφου Lux Awards και τα Οσκαρ έρχεται στους κινηματογράφους από τη StraDa στις 3 Νοεμβρίου.

Η πολυβραβευμένη ταινία FLEE| ΦΥΓΗ έγραψε Οσκαρική ιστορία, ως η πρώτη που κέρδισε υποψηφιότητα στις κατηγορίες Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας & Καλύτερης Ταινίας Animation. Διακρίθηκε ακόμα με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Sundance, ενώ απέσπασε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κινηματογράφου (Lux Award) στις κατηγορίες ντοκιμαντέρ και animation, αλλά και το Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων Animasyros.

Το FLEE | ΦΥΓΗ είναι η αληθινή ιστορία εξόδου του Amin Nawabi (το όνομα δεν είναι αληθινό, η ιστορία όμως είναι) από το Αφγανιστάν σε μικρή ηλικία, για ένα ομηρικό ταξίδι προς την ελευθερία. Ο Amin τώρα είναι 36 ετών, κάτοικος της Δανίας, ακαδημαϊκός κι έτοιμος να παντρευτεί τον επί χρόνια σύντροφο του…

Έρχεται αντιμέτωπος για πρώτη φορά μετά από χρόνια με το γεμάτο πόνο παρελθόν του και εκμυστηρεύτεται την ιστορία του. Μια ιστορία που έχει ομοιότητες με πολλών προσφύγων που κατάφεραν να αποκτήσουν μια καινούργια ζωή, αλλά που κουβαλούν πάντα μαζί τους το τραύμα.

Σενάριο: Amin Nawabi, Jonas Poher Rasmussen

Σκηνοθεσία: Jonas Poher Rasmussen

Διάρκεια: 88′

Χώρα: Δανία

Γλώσσα: Δανική, Αγγλική

Επίσημες Συμμετοχές σε Φεστιβάλ – Βραβεία

3 υποψηφιότητες για ΟΣΚΑΡ (Καλύτερη Διεθνής Ταινία, Καλύτερο Ντοκιμαντέρ, Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων),

2 υποψηφιότητες για BAFTA (Καλύτερο Ντοκιμαντέρ & Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων),

Mεγάλο Βραβείο Επιτροπής – Sundance Film Festival

Βραβείο Κοινού – Animasyros 2022

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews