Βιβλίο

«Γιάσουκε: Ο Αφρικανός Σαμουράι»

«Γιάσουκε: Ο Αφρικανός Σαμουράι»

Η συγκλονιστική ιστορία του θρυλικού Αφρικανού σαμουράι σε ένα συναρπαστικό ιστορικό έπος από τις εκδόσεις Anubis

Πολεμιστής. Προστάτης. Θρύλος.

Το 1579, ένα πορτογαλικό εμπορικό πλοίο καταπλέει στο λιμάνι του Κουτσινότσου της Ιαπωνίας. Στο πλοίο επιβαίνει ο Αλεσάντρο Βαλινιάνο, ένας Ιταλός ιερέας με απόλυτη εξουσία στην κεντρική και ανατολική Ασία, έχοντας στο πλευρό του τον πιστό φρουρό του, έναν επιβλητικό σκλάβο από την Αφρική. Ηγείται μιας αποστολής με κατεύθυνση το Κιότο, όμως μια εξέγερση τον φέρνει αντιμέτωπο με τον ισχυρότερο πολέμαρχο της χώρας, τον Όντα Νομπουνάγκα. Ο ιερέας, ως αντάλλαγμα για να χτίσει μια εκκλησία, δωρίζει τον ακόλουθό του στον παντοδύναμο ηγέτη.

Οι δύο άντρες αναπτύσσουν μια σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού. Ο δεινός πολεμιστής γίνεται σαμουράι -αξίωμα που δεν έχει δοθεί ποτέ σε ξένο- και αποκτά νέο όνομα: Γιάσουκε. Αργά αλλά σταθερά, αποτινάσσει τις αλυσίδες της προηγούμενης ζωής του. Όμως, δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι με την άνοδό του. Όλα εξαρτώνται από την ικανότητά του να προστατεύσει το νέο του άρχοντα από στρατιωτικές και πολιτικές απειλές, από εχθρούς εξωτερικούς, αλλά και από προδότες που παραμονεύουν στις σκιές.

Η περιπετειώδης ζωή του θρυλικού Γιάσουκε, του πρώτου καταγεγραμμένου Αφρικανού σαμουράι, κατά την πιο ταραχώδη ιστορική περίοδο της Ιαπωνίας. Ένα έντονο, καθηλωτικό μυθιστόρημα από τον Καναδό συγγραφέα Craig Shreve.

Συγγραφέας: Craig Shreve

Μετάφραση: Γιάννης Καψόπουλος

Πρωτότυπος τίτλος: The African Samurai

Κατηγορία: Ιστορικό Μυθιστόρημα, Μεταφρασμένη Λογοτεχνία

ISBN: 978-618-5797-20-1

Σελίδες: 384

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία                 

Ο Craig Shreve γεννήθηκε και μεγάλωσε στο North Buxton του Καναδά, μια μικρή πόλη που έχει αναγνωριστεί ως Εθνικός Ιστορικός Χώρος από την καναδική κυβέρνηση, καθώς μέσω του Υπόγειου Σιδηροδρόμου της πολλοί Αφροαμερικανοί βρήκαν την ελευθερία τους στον Καναδά.

Ο συγγραφέας είναι απόγονος του Abraham Doras Shadd, του πρώτου Αφροκαναδού που εξελέγη σε δημόσιο αξίωμα, και της κόρης του, Mary Ann Shadd, της πρωτοπόρου επαναστάτριας, σουφραζέτας και εκδότριας εφημερίδας, που εισήχθη μετά θάνατον στο National Women’s Hall of Fame στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Craig Shreve είναι συγγραφέας του One Night in Mississippi και απόφοιτος της Σχολής Συγγραφέων του Humber College. Ζει στο Τορόντο του Οντάριο.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link