Βιβλίο

Γιατί πρέπει να διαβάσουμε το «Τρώγοντας Ζώα»;

Γιατί πρέπει να διαβάσουμε το «Τρώγοντας Ζώα»;

Ο Jonathan Safran Foer στο νέο του βιβλίο «Eating Animals» (Τρώγοντας ζώα) που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κέδρος έχει κάνει μία εμπεριστατωμένη έρευνα που αξίζει να διαβαστεί από όλους (περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ).

Το ερώτημα είναι αν αξίζει να τρεφόμαστε ή όχι με κρέας και αν η χορτοφαγική τάση που επικρατεί στις ημέρες μας είναι λύση για τη μη κακοποίηση των ζώων.

Ο ίδιος ο συγγραφέας έχοντας περάσει από την χορτοφαγική φάση πολλά χρόνια της ζωής του και έχοντας ζήσει στη φύση πολύ κοντά σε ζώα έχει πλήρη άποψη για την κατανάλωση κρέατος.

«Ο Μαρκ Τουέιν έλεγε το να κόψει κανείς το κάπνισμα είναι ένα από τα πιο εύκολα πράγματα στον κόσμο- εκείνος το έκανε συνεχώς».

Εκτός από στατιστικά στοιχεία, στις σελίδες του βιβλίου παρατίθενται και επιτόπιες αυτοψίες σε σφαγεία και εκτροφεία, αλλά και συγκλονιστικές περιγραφές σφαγής.

Η ανάλυσή του για τη βιομηχανική κτηνοτροφία είναι λεπτομερής και η παρομοίωσή της με την πορνογραφία πολύ εύστοχη: «Δύσκολα την ορίζεις, αλλά εύκολα την αναγνωρίζεις».

Επίσης, συσχετίζει στο κείμενό του τις αντιλήψεις και τις παραδόσεις γύρω από τις διατροφικές συνήθειες με τον άνθρωπο, το ένστικτο και την ευφυΐα του. Εξηγεί την αντίληψη για τον πόνο που προκαλείται σε ένα ζώο, αλλά και τη «συναίνεση» των ζώων.

Μεταξύ άλλων θα διαβάσετε και τί σχέση έχουν οι γαλοπούλες με την ημέρα των Ευχαριστιών.

Ένα βιβλίο για εκείνους που θέλουν να ξέρουν να ξέρουν τί ακριβώς τρώνε…

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews