Θέατρο

«Η γειτονιά των αγγέλων»

«Η γειτονιά των αγγέλων»

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για την καλλιτεχνική περίοδο 2013-2014 τη «Γειτονιά των αγγέλων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με την εμβληματική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. 

Η καινούργια ματιά στο έργο από τον Κώστα Τσιάνο ξαναζωντανεύει με τη μορφή του μιούζικαλ μια νέα «αυλή των θαυμάτων» που εισβάλλει στη σκληρή καθημερινότητά μας για να μας συγκινήσει και να μας θυμίσει πως οι δυσκολίες δεν είναι ανυπέρβλητες, αρκεί να υπάρχει πίστη, αλληλεγγύη και αντίσταση στη φθορά που δημιουργούν οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες σε εποχές κρίσης.

Το έργο είχε ανέβει για πρώτη φορά στο Θέατρο Κοτοπούλη-Rex το 1963, με πρωταγωνιστές τον Νίκο Κούρκουλο, την Τζένη Καρέζη και τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο.

Όλα συμβαίνουν σε μια γειτονιά της Δραπετσώνας στις αρχές της δεκαετίας του ‘60.  Ένας δρόμος, μια πλατεία, μια αυλή χωράνε τα βάσανα και τις χαρές ανθρώπων της «κατώτερης τάξης». Χωράνε, όμως, και έναν παθιασμένο και ασύμβατο έρωτα, που γεννιέται κόντρα στα ήθη της εποχής και βάζει σε δοκιμασία φιλίες, σχέσεις, κώδικα συμπεριφοράς, αλλά και την ίδια τη δύναμη της αγάπης. «Ήταν δύσκολα εκείνα τα χρόνια», λέει ο σκηνοθέτης της παράστασης. Όσα συνέβαιναν εκείνη την εποχή, κατά κάποιον τρόπο συμβαίνουν δυστυχώς και σήμερα, και μάλιστα με χειρότερο τρόπο. Μόνο που τότε οι άνθρωποι μέσα από τις τεράστιες δυσκολίες τους προσπαθούσαν να βρουν το κουράγιο να δημιουργήσουν ένα κόσμο καλύτερο και πνευματικότερο».

Σκηνοθεσία : Κώστας Τσιάνος

Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός

Μουσική Ενορχήστρωση/Διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς

Παίζουν: Μαρίνα Ασλάνογλου, Νίκος Ψαρράς, Κατερίνα Γιαμαλή, Δημήτρης Δεγαίτης, Αθηνά Δελιάδη, Βασίλης Ευταξόπουλος, Άνδρη Θεοδότου, Ελισάβετ Ιγγλίζ, Ζαχαρίας Καρούνης, Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη, Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ, Νικόλας Μακρής, Θοδωρής Μπουζικάκος, Χρήστος Νίνης, Ελένη Ουζουνίδου, Τάνια Παλαιολόγου, Κατερίνα Πατσιάνη, Θάλεια Προκοπίου, Γιάννης Σοφολόγης, Γρηγόρης Σταμούλης, Λουκία Στεργίου, Χάρης Τζωρτζάκης, Ταξιάρχης Χάνος, Άννα Ψαρρά

μουσικοί επί σκηνής:

Πιάνο : Παναγιώτης Τσεβάς Μπουζούκι: Αλέξανδρος Γλυκιώτης  Κόντρα Μπάσσο : Παναγιώτης Μανουηλίδης Κιθάρα, Κρουστά : Κώστας Νικολόπουλος

Τελευταία παράσταση: 26 Ιανουαρίου 2014

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Σάββατο 17.30 και 20.30, Πέμπτη , Παρασκευή  20.30, Κυριακή 19.00

Τιμές εισιτηρίων: 20Euro, 15Euro,10Euro (φοιτητικό), κάθε Τετάρτη (απογευματινή) και Πέμπτη ενιαία τιμή 13 Euro

Εθνικό Θέατρο- REX-Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210.3305074, 5288170-171

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews