Κινηματογράφος

«Η γυναίκα του ζωολογικού κήπου» (The zookeepers wife)

«Η γυναίκα του ζωολογικού κήπου» (The zookeepers wife)

Στους κινηματογράφους την Πέμπτη 29 Ιουνίου

Η δύο φορές υποψήφια για Oscar Jessica Chastain, πρωταγωνιστεί στην ταινία «Η γυναίκα του ζωολογικού κήπου» που διηγείται την αληθινή ιστορία της Antonina Żabińska, μιας εργαζόμενης μητέρας που έγινε ηρωίδα  σώζοντας ανθρώπους και ζώα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο best-seller της Diane Ackerman.Πρώτη ύλη για την συγγραφή του βιβλίου αποτέλεσε το ημερολόγιο της Antonina Żabińska.

Πολωνία 1939. Η Antonina και ο σύζυγός της Dr. Jan Żabiński είναι απόλυτα αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλο, η σχέση τους ανθεί τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο. Ο ζωολογικός κήπος της Βαρσοβίας λειτουργεί άψογα υπό την φύλαξη του Jan και την φροντίδα της Antonina. Με μεγάλα αποθέματα ενέργειας, η Antonina ξυπνάει καθημερινά για να φροντίσει την οικογένεια της και το θηριοτροφείο, προτού ανοίξουν οι πύλες του μεγαλοπρεπούς ζωολογικού κήπου για να υποδεχτούν τους επισκέπτες…μέχρι που η είσοδος κλείνει βίαια και ο Ζωολογικός κήπος σφραγίζεται καθώς ολόκληρη η χώρα καταλαμβάνεται από τους Γερμανούς. Συγκλονισμένο το ζευγάρι αναγκάζεται να δίνει αναφορά στον  ζωολόγο του Ράιχ, ο οποίος  οραματίζεται ένα νέο επιλεκτικό πρόγραμμα αναπαραγωγής για τον Ζωολογικό κήπο.

Η Antonina και ο Jan αποφασίζουν να μπουν  στην  Αντίσταση συνειδητοποιώντας ότι τα εγκαταλειμμένα κλουβιά και τα υπόγεια τούνελ που αρχικά σχεδιάστηκαν για να προφυλάξουν τα ζώα, τώρα μπορούσαν να χρησιμέψουν για προφυλάξουν την ανθρώπινη ζωή. Καθώς το ζευγάρι  αρχίζει να εφαρμόζει σχέδια ώστε να σωθούν  άνθρωποι  από το Γκέτο της Βαρσοβίας, η Antonina και τα παιδία της ρισκάρουν την ίδια τους την ζωή.

Παίζουν: Jessica Chastain, Johan Heldenbergh, Daniel Brühl

Σκηνοθεσία: Niki Caro

Σενάριο: Angela Workman

Διάρκεια: 124΄

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews