Κινηματογράφος

«Ηρωικοί Πιονέροι» (Pionery-geroi / Pioneer Heroes)

«Ηρωικοί Πιονέροι» (Pionery-geroi / Pioneer Heroes)

Η πρωτοεμφανιζόμενη σκηνοθέτιδα (και ηθοποιός) Νατάλια Κουντριάσοβα ζωντανεύει το παρελθόν και το παρόν της Ρωσίας σε ένα στιβαρό, εντυπωσιακό ντεμπούτο για τους παροπλισμένους ήρωες και τα όνειρα που δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα.

1987. Τρία παιδιά, η Όλγκα, η Κάτια και ο Αντρέι, μπαίνουν στην οργάνωση των Νεαρών Πιονέρων του Βλαντίμιρ Ιλίτς Λένιν, και με οδηγό τους τη σοβιετική ιδεολογία ονειρεύονται να γίνουν ήρωες. Ο Αντρέι ονειρεύεται να δημιουργήσει ένα χάπι που θα σώσει την ανθρωπότητα από το θάνατο και την αρρώστια. Η Όλγκα καταδιώκει μυθικούς πράκτορες που κυνηγούν τα παιδιά των σοβιετικών. Και η Κάτια ονειρεύεται να γίνει μια Πιονέρα, αλλά έχει εφιάλτες όταν ανακαλύπτει ότι ο παππούς της είναι λαθρέμπορος. Τα παιδιά της Σοβιετικής Ένωσης πιστεύουν σε κατασκόπους και φοβούνται τον πόλεμο. Περιμένουν το “λαμπρό μέλλον” και ονειρεύονται να κάνουν ηρωικά κατορθώματα.

25 χρόνια αργότερα, οι τρεις τριαντάρηδες ήρωες ζουν συμβιβασμένοι στη σύγχρονη Μόσχα, έχοντας καταφέρει να καθιερωθούν επαγγελματικά αλλά αντιμετωπίζοντας μια άλλη πραγματικότητα, όπου δεν υπάρχει πλέον χώρος για ηρωικές πράξεις, μεγάλες ιδέες και δυνατά συναισθήματα. Τα σοβιετικά ιδεώδη χάθηκαν για πάντα, μεταλλαγμένα από νέα ιδανικά απόκτησης και συσσώρευσης πλούτου. Μέσα στους πρωταγωνιστές όμως υπάρχει ακόμα η έντονη επιθυμία για κάτι μεγαλύτερο…

Σκηνοθεσία, σενάριο: Νατάλια Κουντριάσοβα

Πρωταγωνιστούν: Νατάλια Κουντριάσοβα, Ντάρια Μορόζ, Αλεξέι Μίτιν, Βάρια Σαμπλάκοβα

Διάρκεια: 115’

29 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους από την Weird Wave

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews