Κινηματογράφος

«Είσαι ο Επόμενος» (You’ re Next)

«Είσαι ο Επόμενος» (You’ re Next)

Τα φώτα σβήνουν. Το παιχνίδι αρχίζει.

Σκεφτείτε, ένα από τα πιο τρομακτικά κινηματογραφικά είδη, ένα συγκλονιστικό ‘home invasion’ θρίλερ. Προσθέστε σ’ αυτό μια έξτρα διάσταση πανικού, με έντονα δραματικές νότες και ανατριχιαστικό ρεαλισμό, και ακουμπήστε το γύρω από τον πιο μεγάλο φόβο του ανθρώπου… «Είσαι ο Επόμενος»

Οι Ντέιβισον είναι μια αριστοκρατική, πλούσια και κατά συνέπεια ελαφρώς αποξενωμένη οικογένεια. Η Όμπρει και ο Πολ Ντέιβισον, σε μια φιλότιμη προσπάθεια να φέρουν τα μέλη της οικογένειας πιο κοντά και να συσφίξουν τις χαλαρές τους σχέσεις, αποφασίζουν να γιορτάσουν την επέτειο του γάμου τους, προσκαλώντας τα τέσσερα παιδιά τους, με τους αγαπημένους και τις αγαπημένες τους σε μια όμορφη οικογενειακή επανένωση. Το κατάλληλο μέρος για το συγκεκριμένο ριγιούνιον, το οποίο αναμένεται να παίξει και πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνάντηση αυτή, δεν είναι άλλο από ένα απομακρυσμένο και κάπως εγκαταλελειμμένο εξοχικό που ανήκει, βεβαίως, στην οικογένεια.

Αρχικά λοιπόν η πρόθεση των γονιών για ομαλή οικογενειακή επανένωση δείχνει να μην είναι τόσο εύκολα υλοποιήσιμη, καθώς οι υπόλοιποι Ντέιβισον δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αφήσουν πίσω τους τους λόγους της πρότερης αποξένωσής τους. Όμως αυτό θα αλλάξει πολύ γρήγορα και απότομα, καθώς οι λόγοι που αναγκάζουν τα μέλη της οικογένειας να τσακώνονται, δείχνουν γελοιωδώς ασήμαντοι μπροστά στην άμεση απειλή που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Ποια είναι η απειλή; Η απομονωμένη εξοχική τους κατοικία πολιορκείται – στα καλά καθούμενα – από μια αιμοβόρικη ομάδα μασκοφόρων που επιτίθενται στους ενοίκους με κάθε τρόπο, φέροντας βαλλίστρες και τσεκούρια! Το χειρότερο όλων δείχνει, αρχικά, να είναι ότι η οικογένεια δεν έχει την παραμικρή ιδέα σχετικά με το ποιος ή γιατί τους επιτίθεται όμως τα πράγματα δείχνουν ακόμη πιο τραγικά όταν συνειδητοποιήσουν, όλοι τους, ότι τελικά δεν έχουν την παραμικρή ιδέα, αν τελικά οι εχθρός βρίσκεται εντός ή εκτός του σπιτιού. Το μόνο που γνωρίζουν με βεβαιότητα είναι ότι κανείς δεν είναι ασφαλής.

Η Lionsgate και η Snoot Entertainment, σε συνεργασία με την HanWay Films παρουσιάζουν την πιο παρανοϊκή και ανατριχιαστική “τρομωδία” η οποία σκοπεύει να αλλάξει τη θεωρία που είχαμε για την ασφάλεια που μας παρέχουν οι τοίχοι του σπιτιού μας. Στο υπέροχο «Είσαι ο Επόμενος», μια παρέα από τους πιο υποσχόμενους Αμερικανούς κινηματογραφιστές και ηθοποιούς αναλαμβάνει να δώσει σάρκα και οστά στους πιο ακραίους ρόλους μιας υπέροχα στημένης φάρσας. Μιας απόλυτα ρεαλιστικής φάρσας η οποία καταφέρνει, εντελώς αβίαστα, να αναβαθμίσει το είδος της τρομωδίας, παίζοντας με τα συναισθήματα του θεατή και προκαλώντας διαδοχικές εκρήξεις τρόμου και γέλιου.  Στην κορυφή της ανατρεπτικής αυτής δημιουργικής ομάδας, βρίσκονται εκείνοι που ευθύνονται για τη δημιουργία του «A Horrible Way To Die», ο σκηνοθέτης/μοντέρ Άνταμ Γουίνγκαρντ και ο συγγραφέας/παραγωγός Σάιμον Μπάρετ, δείχνοντας τον δρόμο προς τον απόλυτο και ανόθευτο τρόμο!

Σκηνοθεσία: Άνταμ Γουίνγκαρντ

Παίζουν: Σάρνι Βίνσον, Νίκολας Τούτσι, Γουέντι Γκλεν, Έι Τζι Μπόουεν, Τζο Σουάμπεργκ, Έιμι Σάιμετζ, Ρομπ Μόραν, Τι Γουέστ

Διάρκεια: 94’

Η διανομή γίνεται από την Odeon.

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews