Θέατρο

«Κ.Π.Καβάφης: αυτοβιογραφούμενος»

«Κ.Π.Καβάφης: αυτοβιογραφούμενος»

Θεατρική παράσταση βασισμένη στα προσωπικά ημερολόγια του ποιητή  καθώς και σε μαρτυρίες ανθρώπων που τον γνώρισαν από πολύ κοντά από 13 Μαϊου στο Θέατρο Δημήτρης Χορν και μόνο για 15 παραστάσεις.

Ο Κ.Π.Καβάφης επί σκηνής. Ο άνθρωπος πέρα από το μύθο. Ο μεγάλος ποιητής μέσα από τα αποκαλυπτικά ημερολόγια του, καθώς και τις μαρτυρίες των ανθρώπων που τον έζησαν από κοντά και κατέγραψαν τους διαλόγους και τις συμπεριφορές του, αναδεικνύεται ως ο μεγάλος «σκηνοθέτης» της ίδιας του της ζωής και του έργου του. Έργο που υποστήριζε άλλοτε φανερά και άλλοτε υπογείως, υποδυόμενος διάφορους ρόλους, ως πολυτάλαντος «ηθοποιός» στο ρόλο της ζωής του.

Οι συναντήσεις του με τα πρόσωπα που σημάδεψαν την πορεία του, η αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του. Οι έρωτες του νου και του σώματός του. Οι πνευματικές του συγγένειες και οι “διάλογοι” του με τον Όσκαρ Ουάιλντ, μέσα από τις συζητήσεις του με το νέο ποιητή που τον επισκέπτεται.

Οι επιθυμίες, οι αναμνήσεις και οι αναζητήσεις του, εκφράζονται μέσα από τη σοφία, το καυστικό χιούμορ και τη λεπτή ειρωνία του. Οι μύχιες σκέψεις του και τα άγνωστα κείμενα του Ποιητή, τόσο διαχρονικά που μοιάζει να γράφτηκαν σήμερα, μιλούν κατευθείαν στον σύγχρονο άνθρωπο. Η κατάβαση στην πηγή της ποιητικής του δημιουργίας, που διαχρονικά συνεχίζει να ταξιδεύει εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο στην «Ιθάκη» τους.

Μία μοναδική θεατρική γνωριμία με τον πιο διάσημο «Άγνωστο» της Ελληνικής και Παγκόσμιας Ποίησης, μέσα από το ποιητικό υποκριτικό στίγμα του Κωνσταντίνου Τζούμα.

Σύνθεση κειμένου- Σκηνοθεσία: Γιάννης Φαλκώνης

Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Ψυχογιός

Χορογραφία: Δημήτρης Αντωνόπουλος

Εικαστικό επί σκηνής: Δημήτρης Αληθεινός

Τραγούδι: Σπύρος Σακκάς

Τον Κ.Π. Καβάφη ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Τζούμας

Παίζουν: Τέλης Ζώτος, Αλέξανδρος Νταβρής, Ευαγγελία Καπόγιαννη, Νίκος Ζιάγκος, Γιάννης Τσιώμου, Ρούλα Αντωνοπούλου, Γιάννης Αγριόμαλλος, Αλέκα Ράπτη, Κώστας Βασιλόπουλος, Μπέττυ Λυρίτη

Αφηγητής: Δημήτρης Βίκτωρ

Μόνο για 15 παραστάσεις από 13 έως 31 Μαϊου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21.00 & Κυριακή στις 20.00

Διάρκεια 90 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή €16 κανονικό, €14 εξώστης και μειωμένης ορατότητας, €12 φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65 ετών, Σάββατο & Κυριακή €18 κανονικό, €16 εξώστης και μειωμένης ορατότητας, €12 φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65

Θέατρο Δημήτρης Χορν, Αμερικής 10, Κολωνάκι, τηλ. 210 3612500

 

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link