Θέατρο

«Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι»

«Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι»

Ένα παλιό βιβλίο, σε ένα ξεχασμένο από το χρόνο ατελιέ, γίνεται η αφορμή για να ξετυλιχτεί η ιστορία του Ντόριαν Γκρέι, μέσα από τα μάτια μιας κοπέλας κι ενός νεαρού, οι οποίοι αυτόματα λαμβάνουν το ρόλο των αφηγητών του ευρέως γνωστού λογοτεχνικού έργου του Oscar Wilde, “the picture of Dorian Gray” και ζωντανεύουν τους ήρωες όπως οι ίδιοι τους αντιλαμβάνονται και τους φαντάζονται.  Όλα ξεκίνησαν μες στο χειμώνα, όταν η Άλκηστη Νούτση ήρθε να παρακολουθήσει την παράσταση «οι 7 κλαίουσες». Έτσι, η ίδια η οποία είχε ήδη αναλάβει την παραγωγή μιας παιδικής παράστασης στο «Τσάι στη Σαχάρα», μου έκανε πρόταση να σκηνοθετήσω το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι. Οπότε ενώσαμε τις δυνάμεις μας, εκείνη με τη δική της ομάδα: Άγγελο Θεοφίλου, Χρήστο Πανώρα & Πάνο Τσαλιγόπουλο και εγώ με τη δική μου: Ντένυ Αργυροπούλου και Διονύση Νικολόπουλο και αποφασίσαμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να παρουσιάσουμε το έργο υπό τη δική μας σκοπιά.

Η κα Ροζίτα Σώκου είπε για την παράσταση: Ο Ντόριαν δεν είναι ο νάρκισσος όπως πολλοί επέμεναν να τον βλέπουν. Έχει την αυτοπεποίθηση του αποφασισμένου και μονοκόμματου ανθρώπου. Είναι μία ψυχή που της έλαχε λάθος κορμί. Ο Ντόριαν είναι το θέμα του εθισμού που είναι η μεγαλύτερη πληγή των ελευθεριών που επένδυσε ο πολιτισμός ανά τους αιώνες. Η φρίκη του χτες, είναι η οδύνη του σήμερα, η ανία του αύριο.

Μετάφραση – Διασκευή: Σώκου Ροζίτα

Σκηνοθετική / Μουσική επιμέλεια: Μούτσης Κωνσταντίνος

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Αργυροπούλου Ντένυ, Θεοφίλου Άγγελος, Νικολόπουλος Διονύσης, Πανώρας Χρήστος, Τσαλιγόπουλος Πάνος

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Τετάρτη στις  21.45 & κάθε Σάββατο στις 19.45 (Για 10 μόνο παραστάσεις)

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 10€

Τσάι στη Σαχάρα, Λαοδικείας 18, Ιλίσια, τηλ. 2110120936

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews