Κινηματογράφος

«Κυνήγι γειτόνων» (Chasse Gardée)

«Κυνήγι γειτόνων» (Chasse Gardée)

από τις 13 Ιουνίου στους κινηματογράφους από την Weirdwave 

Δεν επιλέγεις ποτέ τους γείτονές σου…

Η Weirdwave παρουσιάζει στα θερινά την ξεκαρδιστική κωμωδία Κυνήγι Γειτόνων των Αντονίν Φουρλόν και Φρεντερίκ Φορεστιέ, που πριν λίγο καιρό προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας αποσπώντας το Βραβείο Κοινού.

Η ταινία σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στην Γαλλία προσελκύοντας 2 εκατομμύρια θεατές!

Μία οικογένεια Παριζιάνων, αγοράζει ένα ονειρεμένο σπίτι σε ένα χωριό. Γρήγορα όμως συνειδητοποιούν ότι οι φιλικοί γείτονές τους χρησιμοποιούν τον κήπο τους… ως κυνηγότοπο!

Σε ένα ήσυχο χωριό της Γαλλίας, ένα ονειρεμένο σπίτι στη μέση του πουθενά βγαίνει προς πώληση. Για τον Σιμόν και την Αντελαϊντ, που ζουν στριμωγμένα στο διαμέρισμά τους στο Παρίσι με τα δύο τους παιδιά, είναι η τέλεια ευκαιρία. Αλλά το όνειρο μετατρέπεται γρήγορα σε εφιάλτη όταν συνειδητοποιούν ότι οι φιλικοί γείτονές τους χρησιμοποιούν τον κήπο τους ως κυνηγότοπο! Και ότι η κυνηγετική περίοδος διαρκεί 5 μήνες… Η ταλαίπωρη οικογένεια θα ζήσει μία κόλαση.

Όμως, τι κάνεις όταν το σπίτι σου μετατρέπεται σε ζούγκλα; Αντεπιτίθεσαι φυσικά. Και μία θυμωμένη οικογένεια, μπορεί να γίνει πολύ επινοητική όταν αγριογούρουνα εισβάλλουν αίφνης στο καθιστικό τους κάνοντάς τα λαμπόγυαλο, εξαιτίας του βάρβαρου χόμπι των συγχωριανών τους…

Όμως, ως γνωστόν, τους γείτονές μας δεν τους διαλέγουμε!

Ο Αντονίν Φουρλόν συνέλαβε την ιδέα κατά την διάρκεια του λοκντάουν, όταν ήταν κλεισμένος με τα δυο του παιδιά σε ένα μικρό διαμέρισμα. «Τότε ήταν που άρχισα να φαντασιώνομαι ένα σπίτι στην εξοχή, όπως αυτό της ταινίας… Το Παρίσι είναι πολύ εχθρικό για τα παιδιά, πόσο μάλλον την περίοδο της καραντίνας».

Βέβαια, για τους ήρωές του τα πράγματα δεν εξελίσσονται και πολύ καλά…

Σκηνοθεσία: Αντονίν Φουρλόν, Φρεντερίκ Φορεστιέ

Σενάριο: Αντονίν Φουρλόν

Ηθοποιοί: Nτιντιέ Μπουρντόν, Χακίμ Ζεμιλί, Kαμίγ Λου, Τερί Λερμίτ

Διάρκεια: 101′

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews