Ελλάδα

Λαπαβίτσας:”Να βγούμε από το Ευρώ,να πάρει ανάσα η οικονομία”

Λαπαβίτσας:”Να βγούμε από το Ευρώ,να πάρει ανάσα η οικονομία”

Λίγες ώρες μετά το τέλος του Eurogroup, ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας τάσσεται για ακόμα μια φορά υπέρ του Grexit, λέγοντας μάλιστα πως «αν οι μεταρρυθμίσεις αποτελούνται κυρίως από μέτρα λιτότητας που επηρεάζουν αρνητικά τις καθημερινές ζωές των πολιτών τότε θα υπάρχουν σημαντικά πολιτικά προβλήματα».

Παράλληλα ο κύριος Λαπαβίτσας διερωτάται πως  «Πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είτε είναι από τα αριστερά είτε όχι είναι πολύ σκεπτικοί για να αποδεχθούν ένα τέτοιο πρόγραμμα. Πως θα το εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους; Πώς θα επιστρέψουν στις εκλογικές τους περιφέρειες για να εξηγήσουν τη συμφωνία στους ψηφοφόρους»;

Μάλιστα όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτάει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές απαντάει ότι έχει παραγίνει αυτή η συζήτηση και ότι το μόνο που μπορεί να πει είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας. Το πακέτο μέτρων πρέπει να είναι στην σωστή κατεύθυνση.

Επιπλέον ο βουλευτής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ρήγμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές λέγοντας ότι «αυτό δεν θα αποτελέσει έκπληξη για μένα». «Αλλά αυτό δεν θα οφείλεται στο ότι η ελληνική πλευρά δεν θέλει να συμβιβαστεί. Οι δανειστές απαιτούν την πλήρη παράδοση» εξηγεί.

Ακόμη όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτάει για το αν εννοεί έξοδο από το ευρώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντάει: «Ναι, να βγούμε από το ευρώ έτσι ώστε να πάρει ανάσα η ελληνική οικονομία».

Επιπρόσθετα όταν του επισημαίνεται ότι 70% των Ελλήνων δεν θέλουν έξοδο από το ευρώ απαντάει ότι το πρόβλημα δεν είναι η πλειοψηφία του λαού αλλά τα υψηλά στρώματα. Η ελίτ της Ελλάδας είναι χρεοκοπημένες από Κάθε άποψη. Οικονομικά, πολιτικά και ηθικά. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να ηγηθούν, δεν έχουν οράματα δεν έχουν ευθύνες. Αλλά ελέγχουν την κοινή γνώμη και κυρίως τα ΜΜΕ.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews