Βιβλίο

«Μαύρο Κουτί»

«Μαύρο Κουτί»

του Μίμη Ανδρουλάκη από τις εκδόσεις Πατάκη

Η θηλιά

Δεν άντεχε να δει θηλιά δίχως να μπει στον πειρασμό να τη δοκιμάσει στον λαιμό του. Η εξουσία ελκύεται από την αυτοκαταστροφή της.

Δεν είναι αφορισμός

Αν δεν διεγείρει μια αυθεντική σου σκέψη, δεν είναι αφορισμός. Το πολύ ένα ρητό για να βολεύεις κατά περίπτωση την πνευματική σου οκνηρία.

Οι Αφορισμοί φιλοδοξούν να διεγείρουν την αυθεντική σεναριακή σκέψη και φαντασία των αναγνωστών. Ως σύγχρονος Παλαιός των Ημερών χρησιμοποιώ μια δόση από την ελληνική τέχνη της αμφιλογίας και της ειρωνείας στην εποχή των sms και του twitter για να ανοίξουμε μαζί με τους αναγνώστες το Μαύρο Κουτί της Ηγεσίας και της Στρατηγικής σε καιρούς μεγάλης αβεβαιότητας και κρίσης.

ISBN 978-960-16-6262-6

Σελ.: 176

Ο Μίμης Ανδρουλάκης γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης τον Νοέμβρη του 1951. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά προσανατολίστηκε νωρίς στη διασταύρωση διαφορετικών κλάδων της γνώσης. Πήρε μέρος στην αντιδικτατορική αντίσταση και διώχθηκε από τη χούντα. Υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της κατάληψης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973. Ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς. Αποχώρησε από το πολιτικό προσκήνιο αφού διατύπωσε με το ΜΕΤΑ την πρόταση για έναν νέο κοινωνικο-πολιτικό συνασπισμό – «αστερισμό» της μετακομμουνιστικής ανανεωτικής Αριστεράς με τις δυνάμεις της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας και της ευρύτερης κεντροαριστεράς. Με μια σειρά έργων του προανήγγειλε την επερχόμενη ακολουθία κρίσεων. Επέστρεψε στη θεσμική πολιτική το 2004. Είναι σήμερα ανεξάρτητος βουλευτής της Β΄ Αθηνών. Ασχολήθηκε με τις εκδόσεις, τον Τύπο και επί μία εικοσαετία με το ραδιόφωνο. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εξειδικεύθηκε στην οικονομική ανάλυση-πρόγνωση. Έγραψε θεατρικά έργα για το ραδιόφωνο και αφιερώματα για τα ρεύματα της παγκόσμιας μουσικής.

(Αναλυτικά στο «ΒΙΟΣ», www.mimis.gr.)

 

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link